Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.03.2019 09:35

Nitra: Mesto bude pomáhať zdravotne postihnutým ľuďom pri hľadaní práce


Ilustračná snímka, zdroj: szss-nitra.sk


Zdravotne postihnutí ľudia v Nitre sa budú môcť dozvedieť o vhodných pracovných miestach aj prostredníctvom oficiálnej mestskej internetovej stránky. Ako informoval Andrej Jančovič z mestského úradu, radnica sa týmto krokom rozhodla podporiť aktivity Občianskeho združenia Tenenet.


Združenie sa špecializuje na služby zamestnanosti pre ľudí so zdravotným postihnutím. "Pretože informácie o takýchto pozíciách sú ťažšie dostupné, mesto poskytne priestor na svojom webe. Už je na ňom zverejnená aj prvá ponuka pracovnej pozície vedúceho tímu vo výrobe v súkromnej spoločnosti," uviedol Jančovič.       

S nápadom zverejňovania pracovných ponúk prišla poslankyňa mestského zastupiteľstva Anna Šmehilová. Podľa jej slov sú ľudia so zdravotným postihnutím na trhu práce značne znevýhodnení. "Ťažko sa o voľných a vhodných pracovných pozíciách vôbec dozvedia. Je nesmierne dôležité, aby sa do tohto procesu zapájali aj úrady samospráv. Aj mesto Nitra môže takto poslúžiť zdravotne postihnutým občanom nášho mesta ako zdroj informácií, ktorý je bližšie k nim a pomôže im tak v Nitre zamestnať sa," dodala Šmehilová.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2016
Dlhodobo nezamestnaným chce dať mesto prácu v novej spoločnosti
Žiarska samospráva chce založiť obchodnú spoločnosť, v ktorej chce dať šancu pracovať dlhodobo nezamestnaným obyvateľom mesta a naučiť ich tak pracovným návykom.
viac
25.03.2020
MŠVVaŠ pripravilo stránku určenú na komunikáciu počas prerušeného vyučovania
Počas prerušeného vyučovania na školách a prerušenej prezenčnej výučby na vysokých školách v čase epidémie nového koronavírusu vznikla nová internetová stránka www.ucimenadialku.sk.
viac
06.04.2020
Vznikla nová forma pomoci rodičom detí so zdravotným znevýhodnením
Platforma rodín detí so zdravotným znevýhodnením v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska spustila stránku online podpory a návodov na zvládanie každodenných výziev v aktuálnej situácii pre rodiny s deťmi so zdravotným znevýhodnením.
viac
18.10.2022
Protokolárne miesto Hrob neznámeho vojaka má byť hotové v novembri
Práce na realizácii protokolárneho miesta Hrobu neznámeho vojaka, ktoré vznikne na Rázusovom nábreží v bratislavskom Starom Meste, pokračujú. Projekt ceremoniálneho miesta by mal byť hotový 10. novembra. Uviedol to hovorca Starého Mesta Matej Števove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %