Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
30.12.2018 01:55

Nitra: Poslanci odsúhlasili zmeny pri zriaďovaní výborov mestských častí


Ilustračná snímka, zdroj: nitralive.sk


Pri zriaďovaní nových výborov v jednotlivých častiach Nitry dôjde v novom volebnom období k viacerým zmenám. Schválili ich mestskí poslanci na svojom decembrovom rokovaní.


Mesto má v súčasnosti sedem častí. Na ich spravovanie sú učené výbory mestských častí (VMČ), ktoré sa skladajú zo zvolených poslancov i verejnosti. Zastupiteľstvo na svojom rokovaní schválilo nový dodatok, ktorý mení niektoré zásady pri zriaďovaní VMČ.       

Mestskí poslanci v diskusii hovorili o potrebe priblížiť prácu VMČ viac k občanom. Doteraz mohol byť napríklad podpredsedom výboru iba zvolený člen zastupiteľstva. Na základe návrhu poslanca Jána Vanča môže byť do tejto funkcie ustanovený aj člen VMČ z radov občanov.       

Zastupiteľstvo schválilo aj návrh poslanca Petra Oremusa, na základe ktorého sa rokovania VMČ stávajú verejné. „Prítomní občania nemôžu zasahovať do priebehu rokovania samotného výboru mestskej časti. K bodom programu sa môžu vyjadriť na záver v diskusii. Dĺžku diskusného príspevku prítomných občanov schvaľuje výbor mestskej časti,“ konštatuje sa v schválenom materiáli.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2018
Príspevok na bezplatné WiFi chcú samosprávy využiť s čo najväčším efektom
Príspevok Európskej komisie (EK) vo výške 15 000 eur na bezplatné WiFi v obciach využijú úspešné samosprávy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) na zabezpečenie signálu predovšetkým v centrálnej zóne či na miestach, kde sa pohybuje najviac ľudí.
viac
01.03.2019
Mesto Nitra chce reagovať na klimatické zmeny vypracovaním stratégie
Mesto Nitra chce reagovať na klimatické zmeny súvisiace s globálnym otepľovaním vypracovaním východiskového dokumentu Stratégia adaptačných opatrení na zmenu klímy pre mesto Nitra. Zhotoviteľom strategického dokumentu bude spoločnosť Slovholding.
viac
11.02.2020
Fašiangové slávnosti ponúknu maškarné plesy, jarmok i kultúrny program
Fašiangové slávnosti sa v Nitre a jej jednotlivých mestských častiach začnú v priebehu najbližšieho víkendu. Okrem tradičných karnevalov a maškarných plesov ponúknu aj kultúrny program a jarmok. TASR o tom informoval mestský úrad.
viac
16.02.2022
Zber kuchynského bioodpadu na jar rozšíria do ďalších mestských častí
V Bratislave rozšíria na jar zber kuchynského bioodpadu do ďalších mestských častí. V marci sa zapojí Záhorská Bystrica, v apríli Karlova Ves a Dúbravka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %