Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
30.05.2019 11:35

Nemám záujem, aby moje meno ani ZMOS boli zneužívané na politické účely


Branislav Tréger, predseda Združenia miest a obcí Slovenska


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger odmieta účelovo spracovaný rozhovor, ktorý bol publikovaný na internetovej stránke Denníka N.


Redaktor Denník N Daniel Vražda oslovil novozvoleného predsedu Združenia miest a obcí Slovenska Branislava Trégera s požiadavkou na rozhovor v súvislosti s výsledkami snemu ZMOS. „Požiadavku na rozhovor som akceptoval a s dávkou dôvery som od pána redaktora nežiadal autorizáciu prepisu,“ zdôrazňuje Branislav Tréger. 

Rozhovor miestami ponúka svojskú a účelovú interpretáciu od čoho sa predseda ZMOS dištancuje. „Nemám záujem, aby moje meno ani organizácia, ktorú reprezentujem boli zneužívané na politické účely. ZMOS má jasné priority a vo svojej činnosti sa orientuje na presadzovanie oprávnených požiadaviek miest a obcí. Toto je pre nás kľúčové. Nie sme politický aktér, ale chceme naďalej zostať relevantný sociálny partner,“ uzatvára predseda ZMOS Branislav Tréger.

Autor: Michal Kaliňák, hovorca a tajomník Rady expertov ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.04.2017
ZMOS odmieta skreslené videnie problematiky odpadov
Koncom marca prezentovala Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora spolu s Potravinárskou komorou Slovenska postoje k zákonu o odpadoch. ZMOS veľmi pozorne sleduje aplikačnú prax v mestách a obciach a niektoré postoje a návrhy legislatívnych úprav týchto komôr odmieta.
viac
13.01.2018
ZMOS začal už v ére národných výborov, radil všetkým vládam SR
Od založenia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) v marci 1990 prešla samospráva obrovským vývojom. Keď ZMOS vznikal, v dnešnej podobe ani neexistovala, život v obciach riadili národné výbory, ktoré len kooptovali takú časť nových ľudí, aby v nich nemali väčšinu komunisti.
viac
27.06.2019
Samosprávne kraje majú s mestami a obcami veľa spoločných tém
Trnavský župan a predseda Združenia samosprávnych krajov SK 8 Jozef Viskupič sa v utorok, 25. júna 2019, stretol s novým predsedom Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislavom Trégerom.
viac
10.08.2020
Prvé stretnutie predsedu ZMOS s ministrom dopravy k výstavbe nájomných bytov
Minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal v piatok 7. augusta 2020 navštívil Okres Ružomberok v rámci kontrolného dňa na výstavbe úseku diaľnice D1 Ivachnová - Hubová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %