Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
16.05.2018 11:01

Nebo nad Dubovou koncom mája opäť zaplnia lietadlá, vrtuľníky a akrobacie


Plagát - pozvánka


Milovníci lietania, lietadiel a vzdušnej akrobacie si koncom mája prídu opäť na svoje. Nebo nad obcou Dubová v sobotu 26. mája opäť zaplnia vrtuľníky, ultraľahké lietadlá, vírniky či stíhacie lietadlá. Na miestnom letisku sa od 9.00 do 16.00 h bude konať v poradí 5. ročník Leteckého dňa Dubová 2018.


"Hlavným trhákom bude akrobatický vrtuľník Redbull Messerschmitt BO 105 z Rakúska. Ďalšími neprehliadnuteľnými účinkujúcimi budú Flying Bulls, skupinové lietanie Follow me team z Čiech či vicemajster sveta Zoltán Vereš z Maďarska," uviedol pre TASR za spoluorganizátorov podujatia a zároveň pilot Roman Benedek.       

Návštevníci sa môžu tešiť aj na vystúpenie akrobatickej skupiny štyroch vetroňov Blaník L 23 Očovských Bačov, Shark Displey Team, letovú ukážku dvojplošníka Boeing Stearman z Anglicka či slovenských akrobatov Františka Pytlíka a Dušana Šamka. Chýbať nebude ani ukážka zásahu slovenských policajných zložiek zo vzduchu, akrobatický tím slovenských výsadkárov alebo akrobatické vystúpenie stíhačky Delfín L 29 zo Slovenska.       

Pripravené budú aj zážitkové lety na dvojplošníkoch AN-2, vrtuľníkoch Robinson-R44, Cessne 172, Piperi PA 28 či vírniku, letové ukážky motorových rogál a špeciálnych modelov lietadiel, ako aj statická prezentácia leteckej techniky. Myslí sa taktiež na najmenších návštevníkov, pre ktorých bude vyhradený okrem iného aj hangár pre letecký deň detí, skákací hrad, 3D simulátor a ďalší program. "Je to prvý letecký deň v roku. Ponúka najpestrejší letecký program, malebné prostredie Malých Karpát, priateľské rodinné vidiecke prostredie a ako jediné takéto podujatie spája letecký deň s dňom detí," dodal Benedek.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2016
Začal sa mesiac úcty k starším a spolu s ním prichádza aj obľúbený Seniorfest
Október je mesiac úcty k starším. Hlavné mesto preto pripravilo aj tento rok obľúbený Seniorfest. Bratislavskí seniori sa ešte stále môžu prihlásiť na niektoré podujatia, ktoré sa budú konať počas celého mesiaca október.
viac
12.05.2017
Míľa pre mamu aj v Považskej Bystrici
Pri príležitosti svetového Dňa matiek sa vo  viacerých mestách na Slovensku uskutoční zábavné podujatie s názvom Míľa pre mamu. Výnimkou nebude ani Považská Bystrica. 
viac
04.10.2017
Primátorský deň v Žiline bude plný kultúry, otvorených dverí aj diskusie
V piatok 6. októbra sa žilinská samospráva ešte viac sprístupní verejnosti. Mesto Žilina pozýva občanov všetkých generácií na Primátorský deň, ktorý ponúkne bohatý program.
viac
30.05.2019
Na programe aj cirkus obrov a maľovanie na tvár
Mesto Trebišov organizuje podujatie pre najmenších občanov pri príležitosti osláv Dňa detí. Na návštevníkov je pripravený pekný program sobotu 1. júna 2019 od 14.00 h na veľkej lúke v mestskom parku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %