Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
16.02.2018 09:22

Navrhnite osobnosti na Cenu primátora 2018


Cena primátora.


Bratislavčania môžu aj tento rok navrhnúť osobnosti na Cenu primátora 2018. Najvyššie samosprávne ocenenie bude významným Bratislavčanom udelené už po 26. raz počas galaprogramu, ktorý tradične odštartuje Bratislavské mestské dni.


Súčasťou tohto oceňovania bude aj kategória „Učiteľ roka“ pre najlepšieho učiteľa/učiteľku materskej, základnej či základnej umeleckej školy.

Týmto najvyšším samosprávnym ocenením sú vyznamenaní tí Bratislavčania, ktorí sa významným spôsobom zaslúžili o občiansky, kultúrny, spoločenský či športový rozvoj hlavného mesta a spoločnosti. Ocenení laureáti získajú bronzovú sošku Rytiera Rolanda, ochrancu mestských práv a výsad.

Návrhy na tohtoročných laureátov Ceny primátora Bratislavy môžu predkladať vedeniu samosprávy organizácie, vedecké či vzdelávacie inštitúcie, ale aj samotní obyvatelia. Jednotlivé návrhy na ocenenie konkrétnej osoby je možné posielať do 15. marca 2018 poštou (na adresu: Kancelária primátora, Primaciálne nám. 1, P. O. Box 192, 814 99 Bratislava s označením „Cena primátora 2018“) alebo elektronicky s označením v predmete e-mailu „Cena primátora 2018“ na adresu cenaprimatora2018@bratislava.sk.

Každá nominácia musí obsahovať krátku charakteristiku navrhovanej osobnosti, ktorej životná cesta je spájaná so slovenskou metropolou a základné informácie a kontakty o nej, ako aj kontakt na navrhovateľa (meno, telefón, e-mail, adresa). Rovnaký postup platí aj pre ocenenie Učiteľ roka, kde je potrebné zdôrazniť mimoriadne aktivity či prínos navrhovaného učiteľa.

Primátor Bratislavy každoročne ocení 4 až 6 laureátov, ktorých mu na ocenenie odporučili občania. Nemá ísť výlučne o známe tváre, ale o osobnosti, ktorých často jednoduché životné príbehy zanechávajú výraznú stopu na živote mesta. „Udelenie tohto ocenenia je možnosťou ako zviditeľniť Bratislavčanov, ktorí síce nenapĺňajú titulné stránky novín, ale robia pre svoje mesto, okolie či susedov nezištnú prácu. V minulom roku nám prišli naozaj rôzne nominácie a dúfam, že nominácií bude dosť aj v tomto roku. Bude mi totiž veľkou cťou oceniť ľudí, ktorí pomáhajú svojmu okoliu a tak robia naše mesto lepším,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Aj preto boli v minulosti ocenení Bratislavčania, ktorí vďaka láske a nadšeniu k svojmu povolaniu nezištne pomáhali iným a prispievali k rozvoju mesta.

V roku 2017 získali ocenenia textár a spevák Ján Lehotský, spisovateľ Ľubomír Feldek, združenie Aliancia Stará tržnica, či napr. vedkyňa a lekárka Zdenka Štefániková, dopravný inžinier Rudolf Surový a učiteľka Michaela Rumanková za prácu pre deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2017
Navrhnite osobnosti na Cenu primátora 2017
Bratislavčania môžu aj tento rok navrhnúť osobnosti na Cenu primátora 2017. Najvyššie samosprávne ocenenie bude významným Bratislavčanom udelené už po 25-krát počas galaprogramu, ktorý tradične odštartuje aprílové dni samosprávy „Bratislava pre všetkých“.
viac
22.04.2018
Ružinov opäť ocení významné osobnosti
Poznáte niekoho, kto prispel k lepšiemu životu v Ružinove, poprípade ho reprezentoval na Slovensku alebo v zahraničí? Ak áno, nominujte ho na Verejné ocenenie mestskej časti Bratislava-Ružinov. Podávanie návrhov sa končí 15. mája 2018.
viac
08.08.2018
BSK: Oceňte osobnosti kraja
Župa aj tento rok ocení tých, ktorí prispeli k šíreniu dobrého mena Bratislavského samosprávneho kraja, významným spôsobom sa zaslúžili o rozvoj regiónu, o zvýšenie kvality života jeho občanov alebo ho úspešne reprezentujú. Navrhnúť kandidátov na Ocenenia BSK možno do konca augusta 2018.
viac
01.06.2020
Podávanie návrhov na Osobnosť Petržalky 2020 sa predlžuje do 7. júna
„Osobnosť Petržalky“ patrí medzi tradičné podujatia mestskej časti organizované pri príležitosti ocenenia tých, ktorí prispeli k rozvoju Petržalky a natrvalo sa zapísali do jej histórie. Slávnostné oceňovanie pripravuje miestna samospráva v rámci Dní Petržalky od roku 1998.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %