Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
06.02.2017 11:07

Navrhnite osobnosti na Cenu primátora 2017


Cenu primátora si v roku 2016 prevzali Eva Dohnalová, Juraj Hatrík, Iveta Gályová a Viera Schoberová.


Bratislavčania môžu aj tento rok navrhnúť osobnosti na Cenu primátora 2017. Najvyššie samosprávne ocenenie bude významným Bratislavčanom udelené už po 25-krát počas galaprogramu, ktorý tradične odštartuje aprílové dni samosprávy „Bratislava pre všetkých“.


Týmto najvyšším samosprávnym ocenením sú vyznamenávaní Bratislavčania, ktorí sa významným spôsobom zaslúžili o občiansky, kultúrny, spoločenský či športový rozvoj hlavného mesta a spoločnosti. Ocenení laureáti získajú bronzovú sošku Rytiera Rolanda, ochrancu mestských práv a výsad.

Návrhy na tohtoročných laureátov Ceny primátora Bratislavy môžu predkladať vedeniu samosprávy neziskové organizácie, občianski aktivisti, vedecké či vzdelávacie inštitúcie, ale aj samotní obyvatelia. Jednotlivé návrhy na ocenenie konkrétnej osoby je možné posielať do 28. februára 2017 poštou (na adresu: Kancelária primátora, Primaciálne nám. 1, P. O. Box 192, 814 99 Bratislava s označením „Cena primátora 2017“) alebo elektronicky s označením v predmete e-mailu „Cena primátora 2017“ na adresu okm@bratislava.sk. Každá nominácia musí obsahovať krátku charakteristiku navrhovanej osobnosti, ktorej životná cesta je spájaná so slovenskou metropolou a základné kontaktné údaje na navrhovateľa i navrhovaného (meno, telefón, e-mail, adresa).

Primátor Bratislavy každoročne ocení 4 až 6 laureátov, ktorých mu na ocenenie odporučili občania. Podujatie má vysoko celospoločenský tón a nehľadáme výlučne celoslovensky, či dokonca medzinárodne, známe tváre, ale osobnosti, ktorých často jednoduché životné príbehy zanechávajú výraznú stopu na živote mesta. Aj preto boli v minulosti primátormi ocenení Bratislavčania, ktorí svojím povolaním, poslaním nezapĺňali titulné stránky novín, ale vďaka láske, nadšeniu k svojmu povolaniu nezištne pomáhali iným, prispievali k rozvoju mesta. Išlo napríklad o lekára, matrikárku, knihovníka, hasiča, ošetrovateľa zvierat, učiteľku i vinohradníka.

 

V roku 2016 získali ocenenia:

Viera Schoberová – za obetavú starostlivosť a pomoc ľuďom v núdzi a ťažkých životných situáciách,

prof. Juraj Hatrík – za rozvoj umeleckého vzdelávania v oblasti hudby a rozvoj kultúrneho života,

Iveta Gályová – za rozvoj športovej výchovy a propagáciu zdravého životného štýlu,

Eva Dohnalová – za dlhoročnú a obetavú aktívnu službu v radoch Mestskej polície hl. mesta SR.

 

Autor: (Katarína KOHÚTIKOVÁ, hmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2017
Prezentácia župných škôl v Avione už tento piatok
Podujatie Deň župných škôl v Avione, ktorého organizátorom je Bratislavský samosprávny kraj, odštartuje svoj šiesty ročník už tento piatok (20. 1.). Od 9. do 17. hodiny sa bude v nákupnom centre Avion v Bratislave prezentovať 47 stredných škôl.
viac
15.11.2017
Mesto predstavilo víťazný návrh revitalizácie Námestia slobody
Hlavné mesto v spolupráci s partnermi HB Reavis a mestskou časťou Staré Mesto predstavili verejnosti výsledky ideovej architektonicko-urbanistickej a krajinárskej súťaže „Revitalizácia Námestia slobody“.
viac
16.02.2018
Navrhnite osobnosti na Cenu primátora 2018
Bratislavčania môžu aj tento rok navrhnúť osobnosti na Cenu primátora 2018. Najvyššie samosprávne ocenenie bude významným Bratislavčanom udelené už po 26. raz počas galaprogramu, ktorý tradične odštartuje Bratislavské mestské dni.
viac
08.08.2018
BSK: Oceňte osobnosti kraja
Župa aj tento rok ocení tých, ktorí prispeli k šíreniu dobrého mena Bratislavského samosprávneho kraja, významným spôsobom sa zaslúžili o rozvoj regiónu, o zvýšenie kvality života jeho občanov alebo ho úspešne reprezentujú. Navrhnúť kandidátov na Ocenenia BSK možno do konca augusta 2018.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %