Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.02.2017 10:45

Natálku spozná aj verejnosť


Snímka zdroj: (bsk).


Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci so Slovenským národným divadlom a o.z. Living memory uvedú divadelnú miniinscenáciu o Natálke. Predstavenie odohrajú herci zo Slovenského národného divadla v pondelok 27. februára 2017.


“Trváme na tom, že tí, ktorí sa chcú k hre vyjadrovať, nech si ju najskôr pozrú. Je to dôležitý krok k tomu, aby sme mohli riadne diskutovať. Chcem zdôrazniť, že hra je o popálenom rómskom dievčatku, o obrovskom strachu jej matky a o mysli extrémistov ako takých,” ozrejmil Pavol Frešo, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Pred vyše týždňom sľúbili na tlačovej konferencii riaditeľ Činohry SND Roman Polák a župan Pavol Frešo, že divadelné predstavenie Natálka si bude môcť pozrieť aj široká verejnosť. Tá sa do skutočného príbehu o dievčatku, ktorá po útoku neonacistov takmer zomrela, môže zahĺbiť v pondelok 27. februára 2017 o 19:30 v Slovenskom národnom divadle v priestoroch Modrého salóna. Keďže cieľom projektu Natálka je nielen si predstavenie pozrieť, zamyslieť sa nad podstatou, ale najmä otvorene diskutovať, tak aj po predstavení pre verejnosť nebude chýbať diskusia s divákmi, ktorí tak môžu debatovať s tvorcami ako aj s historikmi z o. z. Living Memory.

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.02.2017
Divadlo o Natálke pokračuje ďalej
Tvorcovia predstavenia o extrémizme Natálka sa v pondelok (13. 2.) opäť stretli v školskej triede a to na bratislavskom gymnáziu na Pankúchovej ulici, aby žiakov oboznámili so skutočným príbehom popáleného dievčatka.
viac
17.02.2017
Za Natálku, ale aj ďalšie projekty, sa postavili župní poslanci
Poslanci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja hneď na úvod svojho XXIV. pracovného zasadnutia prijali takmer jednohlasne Uznesenie k projektu na podporu kritického myslenia a proti šíreniu extrémizmu medzi mladými.
viac
31.10.2019
Plány župy budú prerokované aj s verejnosťou
Jedným z kľúčových dokumentov Bratislavského samosprávneho kraja je aj Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja BSK (PHSR BSK). Rozvojové strategické aktivity na území bratislavskej župy v ňom obsiahnuté sú zásadné aj pre čerpanie eurofondov.
viac
20.07.2020
K štúdii projektu športovo-rekreačného areálu dostal BSK vyše 100 pripomienok
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) zaevidoval k urbanistickej štúdii (UŠ) na projekt plánovaného športovo-rekreačného areálu na takmer deväťhektárovom pozemku v bratislavskej Petržalke viac ako 100 pripomienok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %