Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.03.2018 10:05

Nasledujúci víkend v bratislavskom regióne bude venovaný najmä filmu


Plagát


Medzinárodný festival filmových klubov Febiofest, ktorý odprezentuje filmy rôznych žánrov, Festival Jeden svet sa zameria na dokumentárne filmy, Rojnica v Ružovej Doline, Historické putovanie Karpatmi či Deň hvezdární a planetárií. Tento víkend ovládnu filmové festivaly všetkých žánrov.


„Program najbližších voľných dní opäť potvrdzuje, že bratislavský región je tým pravým miestom, kde je možné zažiť tradičnú atmosféru blížiacej sa jari,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Jubilejný 25. ročník Medzinárodného festivalu filmových klubov začína svoje premietanie v Bratislave už dnes a  potrvá až do stredy 23.3.2018. Pestrý celotýždňový kinematografický program zahŕňajúci vyše 100 snímok, očarí oko diváka v kine Mladosť, Lumiére, Kino Klap VŠMU, či Artkine za Zrkadlom.

Od piatka 16. 3. až do nedele 18. 3. 2018 premietne to najlepšie z dokumentárnych filmov festival Jeden svet. Kino Mier v Modre má pre divákov pripravený bohatý program s pripravenými diskusnými vstupmi.

V sobotu 17. marca v Ružovej Doline majú návštevníci možnosť spoločne pomôcť životnému prostrediu. Od 10:00 sa zúčastnení zapoja do okrášľovania Ružinova.

Uvažovali ste niekedy, ako cestovali naši predkovia? Či bolo náročné prejsť dlhú trasu v koženej obuvi zabalený len do plášťa? Tak sa  pridajte na výlet. Historické putovanie Karpatmi sa uskutoční v sobotu 17.marca. Ide o turistické putovanie cez Karpatské pohorie vo výlučne dobových oblekoch. Budete mať unikátnu príležitosť otestovať nové časti vybavenia, odevy, užijete si kvalitný roleplay aj množstvo inej zábavy.

V rámci dňa hvezdární a planetárií, ktorý sa uskutoční v nedeľu 18.marca bude pripravený špeciálny denný program v planetáriu v Senci. Poobedie bude patriť prezentácii tematických dokumentárnych snímok a od 20:00 budú návštevníci sledovať objekty na nočnej oblohe.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na https://www.gob.sk/

Autor: (ts-Bratislava Region Tourism-Petra Kotúčková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2019
Župa prináša do ulíc Bratislavy jedinečný zážitok
Netradičná stavba pútajúca pozornosť, tak vzhľadom ako aj farbami! Projekt s názvom Rotunda aktuálne do centra hlavného mesta priniesol Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci so spoločnosťou CEWE.
viac
27.04.2019
Vláčik Záhoráčik začína tretiu sezónu
Cykloturistický vlak Záhoráčik aj so špeciálnym cyklovozňom štartuje posledný aprílový víkend už svoju tretiu sezónu. Voziť turistov bude každú sobotu, nedeľu a počas sviatkov až do polovice októbra.
viac
30.11.2019
Bunker B-S 6 rozsvietia sviečky a petrolejové lampáše
Bunker B-S 6 v Petržalke v sobotu rozsvietia sviečky, cestu z parkoviska až k múzeu zas petrolejové lampáše. Návštevníkov 7. ročníka Noci lampášov čakajú tiež komentované prehliadky, výstava zbraní i občerstvenie v podobe domácej kapustnice.
viac
13.10.2021
Región Bratislava je opäť medzi TOP 100 globálne udržateľnými destináciami
Región Bratislava sa aj tento rok ocitol medzi TOP 100 globálne udržateľnými destináciami. Ocenený bol v rámci celosvetovej súťaže Green Destinations (Zelené destinácie).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %