Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
30.07.2018 04:35

Naše farebné svety - výstava výtvarných diel


Pozvánka - výrez plagátu


V klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine predstavia svoje diela členky Štúdia turčianskych neprofesionálnych výtvarníkov, a to Hana Halasová a Anna Finková. Výstava pod názvom „Naše farebné svety“ prinesie pestrú paletu štýlov a farieb.


Autorky medzi svoje záľuby radia hlavne prírodu a výtvarné umenie, ktoré spoznávajú pri návštevách výstav rôznych umeleckých galérií, ale i štúdiom života a prác svetoznámych umelcov.

Obe autorky navštevovali ateliér Mgr. Evy Bebčákovej, neskôr ateliér Mgr. Vladimíra Báthoryho.

Od roku  2012 Hana Halasová a od roku 2014 Anna Finková sa stali členkami Štúdia turčianskych neprofesionálnych výtvarníkov, kde sa pravidelne zúčastňujú spoločných výstav štúdia, ale svoju tvorbu prezentujú i na rôznych autorských výstavách.

Vo svojej tvorbe používajú rôzne techniky, napríklad akvarel, akryl, pastel, ale i olej, enkaustiku a niektoré kombinované techniky, ktoré cez svoje diela budú prezentované na rovnomennej výstave. Žánrovo sa venujú krajinomaľbe, čiastočne portrétom, postavám, abstraktnej maľbe. Do svojich malieb vkladajú svoje pocity a nálady, postoj k prírode svojmu okoliu životu a svetu.

Výstavu pripravilo Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.

Výstava bude verejnosti sprístupnená od 8. augusta do 31. augusta 2018 v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine. 

Všetci ste srdečne vítaní.

Autor: Mgr. Radoslav Pančík, TKS v Martine


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.02.2017
Moments das la vie - autorská fotografická výstava
Výstavu Moments das la vie (Momenty života) pripravilo Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja a autorky výstavy Barbora Albertová a Vladimíra Vlčáková - členky fotokrúžku PaSA Turčianske Teplice.
viac
17.02.2017
Výtvarné spektrum 2017
Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja aj tento rok vyhlasuje regionálne kolo súťaže „Výtvarné spektrum 2017“. Výtvarné spektrum je najprestížnejšou celoštátnou súťažou v oblasti neprofesionálnej výtvarnej tvorby na Slovensku.
viac
22.02.2018
Autorská výstava obrazov Márie Mravcovej Variácie II
Priaznivci výtvarného umenia sa môžu tešiť na výtvarné diela členky Štúdia turčianskych neprofesionálnych výtvarníkov Márie Mravcovej. Autorka sa výtvarnej činnosti aktívne venuje už 17 rokov.
viac
04.09.2020
V múzeu predstavujú umenie a umelcov Liptova v 19. storočí
Umenie a umelcov spojených s regiónom Liptova v 19. storočí predstavuje nová výstava, ktorú tento týždeň otvorili v Liptovskom múzeu v Ružomberku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %