Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
25.03.2018 09:41

Národný žrebčín ponúka počas sviatkov prehliadky i jazdu na koči


Ilustračná snímka


Národný žrebčín Topoľčianky zostane pre verejnosť otvorený aj počas veľkonočných sviatkov. Pre návštevníkov je pripravený program od piatka 30. marca až do pondelka 2. apríla.


Ako avizovali organizátori podujatí, pre turistov sú pripravené prehliadky jazdiarne i videoprezentácie o činnosti žrebčína. Návštevníci sa okrem toho môžu tešiť aj na ochutnávku regionálnych špecialít.       

Počas sviatkov ponúka žrebčín aj výstavu historických kočov a bričiek. Na Veľkonočný pondelok môžu návštevníci využiť akciu s názvom Kočiar pre Sisi a nechať sa na koči povoziť po historickom zámockom parku. Ako pripomenuli organizátori, turisti sa môžu dať v areáli žrebčína odfotografovať a nechať si z fotiek vyrobiť vlastnú magnetku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.04.2022
Veľkonočné zvyky a tradície predkov priblížia v skanzene v Pribyline
Tradície a zvyky predkov počas veľkonočného obdobia predvedú od 15. do 17. apríla v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline. TASR o tom informovala odborná referentka kultúry Liptovského múzea Martina Vilčeková.
viac
05.04.2023
Na Fiľakovskom hrade sa opäť uskutoční Palócka Veľká noc
Na Fiľakovskom hrade sa i tento rok uskutoční tradičná Palócka Veľká noc. V poradí 16. ročník podujatia na Veľkonočný pondelok (10. 4.) verejnosti priblíži maďarské i slovenské tradície. Informovala o tom riaditeľka Mestského kultúrneho strediska Fiľakovo Eva Tóthová.
viac
14.11.2023
Žrebčín navštívi Mikuláš so svojou družinou
V Národnom žrebčíne v Topoľčiankach bude v stredu 6. decembra otvorené vianočné habsburské mestečko. Jeho súčasťou budú predajné stánky s vianočnou tematikou, Mikulášska prehliadka stajní žrebčína i možnosť jazdy v koči alebo saniach ťahaných lipicanmi, informoval žrebčín.
viac
26.03.2024
Veľká Noc bude v znamení lyžovačky, tradícií a viacerých podujatí
Veľkonočné sviatky v najvyšších horách na Slovensku budú vyvrcholením sezóny, vďaka dostatočnému množstvu snehu sa dá v Tatranskej Lomnici i na Štrbskom Plese stále lyžovať.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %