Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
03.08.2016 06:31

Námestie v Poprade obsadili producenti slovenských výrobkov a umelci


Pozvánka.


V Poprade dnes začal piaty ročník festivalu Made in Slovakia, ktorého hlavným cieľom je dať priestor miestnym výrobcom.


Festival potrvá do soboty 6. augusta a prezentuje sa na ňom takmer 120 vystavovateľov, remeselníkov a gastroprevádzok z celého Slovenska.       

"Dali sme si záležať na tom, že sa každý jeden výrobca musel preukázať originalitou a certifikátom, že jeho výrobok je domáci alebo slovenský. Nemal by tu byť žiaden vystavovateľ, ktorý nakúpil tovar v nejakom veľkosklade a prišiel ho predávať," vysvetlil Ondrej Kavka z Občianskeho združenia Pre mesto, ktoré celé podujatie organizuje. Ľudia na festivale nájdu slovenské vína, domáce jedlá či pivovary. "V tomto roku sa nám podarilo dostať na festival aj tradičné jedlo drevorubačov, ktorým sú párance," povedal Kavka.       

Okrem potravinárskych výrobkov tu návštevníci nájdu aj rôznych remeselníkov či výrobcov odevov a módnych doplnkov. Tento rok je festival zameraný na prezentáciu včelárov z Hornádskej doliny. Ako uviedol Kavka, druhým spestrením budú umeleckí rezbári pod vedením Martina Bakoša, ktorý každoročne stavia Tatranský ľadový dóm na Hrebienku či vyrezáva drevené medvede, ktoré sa v tejto tatranskej lokalite tiež nachádzajú. "Každý rok budeme vyrezávať zvieratá, ktoré po festivale umiestnime do niektorej z materských škôl v Poprade," vysvetlil Kavka.       

Organizátori pre účastníkov festivalu pripravili i sprievodný kultúrny program. "Vyskladali sme ho pre všetky vekové kategórie, aby si každý našiel niečo, čo ho zaujíma," uviedol Kavka. Dnes na Námestí sv. Egídia vystúpi o 20. hodine spevák Majk Spirit, vo štvrtok 4. augusta sa o 18. hodine predstavia Kandráčovci, po nich od 20. hod. vystúpi skupina Iné Kafe. V piatok 5. augusta od 18. hod. si budú môcť návštevníci podujatia vypočuť popradskú kapelu Vetrofka a po nej sa predstaví skupina Heľenine oči. Kultúrny program bude od stredy do piatka vždy od 21. hod. uzatvárať koncert kapely Prešporskí junáci.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2017
Festival ARS ORGANI NITRA slávi desiate jubileum
Od vzniku medzinárodného organového festivalu ARS ORGANI NITRA ubehne už desať rokov.
viac
06.07.2017
Druhý víkend letných prázdnin v bratislavskom regióne
Letné shakespearovské slávnosti, Viva Musica!, Slovakia folk, komorný koncert v Botanickej záhrade, nočné prehliadky na hrade Červený kameň, Wine & Art a Bežecká perla naznačujú, že sa letné prázdniny v bratislavskom regióne začínajú vo veľkom štýle.
viac
16.06.2022
Na námestie sa opäť vracia kultúrne leto
Po dvoch rokoch sa na popradské námestie vráti kultúrne leto. Radnica na svojej stránke informovala, že tento rok sa môžu obyvatelia i návštevníci mesta opäť tešiť na revivalové štvrtky, koncertné piatky, rozprávkové a divadelné soboty i folklórne nedele.
viac
02.08.2022
Centrum ožije jubilejným 10. ročníkom festivalu Made in Slovakia
Centrum mesta Poprad opäť ožije festivalom Made in Slovakia. Jubilejný 10. ročník sa na Námestí sv. Egídia uskutoční od stredy 3. augusta do soboty 6. augusta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %