Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
19.09.2017 12:17

Námestie slobody opäť ožije kultúrou


Snímka zdroj: (hmb).


Koncom augusta sa podarilo jedno z najväčších verejných priestranstiev v Bratislave oživiť kultúrnymi aktivitami a tento štvrtok 21. septembra od 18. hodiny ožije Námestie slobody znova.


Hlavné mesto si pre svojich obyvateľov pripravilo opäť zaujímavý a lákavý program ako pre jednotlivcov, tak aj pre rodiny s deťmi, kým to ešte neskoré letné počasie umožňuje.

„Námestie slobody po jeho vyčistení predstavuje miesto na aktívny oddych aj odpočinok, preto sme sa rozhodli opäť toto miesto oživiť. Prostredníctvom stálej fotografickej výstavy na paneloch o histórii námestia chceme priblížiť aj tým neskôr narodeným, čo všetko sa tu odohrávalo. Predovšetkým však sem chceme pritiahnuť ľudí, aby sa sem prišli zabaviť a rozptýliť,“ informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Pôvodné cirkusové vystúpenia Dream Dancers spojené s workshopmi pre najmenších vystrieda tentokrát etno-bubnová show v podaní kapely Rytmika OLO od 18:00 do 19:30 hod., ktorá ponúka kvalitný recyklovaný groove, ktorý bude dozaista spestrením tohto kultúrneho podujatia.

Ak máte radi hry a radi spoznávate nové veci, na pátracej hre Questing, ktorá k nám došla z USA, sa zaručene pobavíte. Pôjde o tvorivé úlohy v rámci stanovíšť, ktoré budú rozmiestnené po námestí a kvízové otázky, príp. iné úlohy na riešenie budú zamerané, samozrejme, na Námestie slobody. Pre víťazov alias „hľadačov pokladov“ budú pripravené zaujímavé ceny od hlavného mesta.

K dispozícii návštevníkom budú tiež stánky s občerstvením na doplnenie energie. Na Námestí slobody je tiež možné bezplatné wifi pripojenie v celom areáli. Túto službu poskytla bezplatne občanom a návštevníkom hlavného mesta spoločnosť O2.

V stánku Bratislava Tourist Board budú pripravené propagačné materiály aj s malou pozornosťou od mesta pre tých, ktorí sa o dianí v Bratislave chcú dozvedieť viac.

Kvôli častým útokom vandalov hlavné mesto zároveň sprísnilo ochranu areálu, pričom priestor námestia je monitorovaný bezpečnostnými kamerami.

Podujatie sa bude konať len za priaznivého počasia. V prípade zlých poveternostných podmienok bude určený náhradný termín. O prípadnej zmene bude mesto informovať na webovej stránke a facebooku hlavného mesta SR Bratislavy.

Autor: (hmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2017
Na Spišskom hrade pripravili na letnú sezónu viacero podujatí
Jeden z najnavštevovanejších hradov na Slovensku sa pripravuje na začiatok letnej turistickej sezóny. Po rekordnej minuloročnej návštevnosti, ktorá prekročila hranicu 209 000 turistov, pripravilo Slovenské národné múzeum – Spišské múzeum v Levoči, ktoré hrad spravuje, viacero podujatí.
viac
16.05.2017
XXIII. ročník Staromestských slávností má pripravený pestrý program
Už budúci týždeň sa mesto Žilina a jeho obyvatelia dočkajú XXIII. ročníka Staromestských slávností.
viac
24.08.2017
Námestie slobody ožíva
Hlavné mesto pokračuje v revitalizácii Námestia slobody, ktoré bolo dlhodobo v dezolátnom stave. Po ukončení prvej etapy revitalizácie chceme na námestie vrátiť život. V piatok 25. augusta pozývame všetkých na podujatie Námestie slobody ožíva, ktoré sa uskutoční od 18. hodiny.
viac
19.10.2017
Námestie slobody rozžiaria lampióny
Už po tretíkrát ožije Námestie slobody kultúrou. V piatok 20. októbra hlavné mesto pozýva od 18. do 20. hodiny rodičov s deťmi, žiakov aj mládež do tohto priestoru, ktorý bude v tento večer lákať svetlom z cca 100 lampiónov. Rozsvietená bude aj fontána Družba, ktorá je dominantou námestia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %