Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
16.05.2019 12:25

Najväčší herný festival opäť v kraji a na Slovensku


Ilustračná snímka, zdroj: maxresdefault


Bratislavský samosprávny kraj sa opäť zapojil do zábavno-edukačného podujatia Orange Y-Games 2019, v rámci ktorého zorganizoval v piatok 17. mája 2019 pre župných stredoškolákov BSK TECH DAY.


Najväčší herný festival na Slovensku sa uskutoční od piatka do nedele 17.- 19. mája 2019  od 09. do 19. hodiny v priestoroch Refinery Gallery.

„Počas BSK dňa čakajú na študentov skvelé prednášky od mnohých odborníkov z praxe, ktoré pomôžu študentom s výberom tej správnej budúcnosti a rozšíria ich vedomosti. Môžu si prezrieť technologické novinky alebo si otestovať svoje vedomosti v súťažných kvízoch,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. 

Na podujatí bude aj špeciálna zóna pre učiteľov, kde si môžu oddýchnuť a zabaviť sa. Zároveň si spolu so študentmi môžu prezrieť technologické novinky, navštíviť niektorú z inšpiratívnych prednášok alebo sa môžu zapojiť do súťaží. Zábavu na BSK deň prinesie free-to-play zóna plná herných strojov, virtuálnej reality a konzol. Pre starších i mladších je prichystaná retro herňa s nestarnúcimi klasikami. Okrem vnútorných aktivít pripravili organizátori pre návštevníkov aj outdoorový Laser Tag a množstvo iných atrakcií. Pre študentov je zároveň prichystaný aj špeciálny vysokoškolský turnaj v hrách CS:GO, League of Legends, Hearthstone a FIFA 19. Víťazi týchto turnajov postúpia priamo do hlavného podujatia, ktoré sa uskutoční v sobotu 18. mája 2019. Hráči sa musia vopred registrovať na: http://bit.ly/BSKturnaj

Program celého podujatia nájdete postupne na webe yzone.sk prípadne na https://www.facebook.com/events/refinery-gallery/orange-y-games-2019/494642407608214/.

 Všetci študenti zo škôl Bratislavského samosprávneho kraja majú vstup na BSK Tech Day v rámci školskej exkurzie zadarmo.

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2017
Do múzeí v kraji vás odvezú mimoriadne bezplatné autobusy
Aj tento rok otvoria svoje brány múzeá a galérie počas podujatia Noc múzeí a galérií 2017, ktoré sa už po trinásty raz zapoja do celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií.
viac
05.02.2019
Piešťanský Festival letectva bude poctou generálovi M. R. Štefánikovi
Organizátori Medzinárodných leteckých dní (MLD) SIAF na Sliači zakladajú tradíciu nového leteckého festivalu. Bude mať názov Festival letectva a jeho dejiskom sa stane Letisko v Piešťanoch.
viac
07.02.2019
Vysoké Tatry budú počas najbližšieho víkendu patriť Snežným psom
Jubilejný desiaty ročník rodinného podujatia sa uskutoční 9. a 10. februára priamo pod Lomnickým štítom.
viac
11.09.2021
BSK pripravil Charitatívny bazár, pomôže sa zariadeniam sociálnych služieb
Bratislavský samosprávny kraj zorganizoval na sobotu (11. 9.) Charitatívny bazár. Predáva sa dámske, pánske i detské oblečenie či doplnky, polovica z výťažku poputuje krajským zariadeniam sociálnych služieb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %