Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.09.2017 12:04

Najkritickejšiu križovatku prerobia na kruhovú


Kritická križovatka.


V Poprade sa od pondelka 18. septembra začne s prestavbou križovatky ulíc Slovenského odboja a Hraničná. Dôvodom je jej zmena na kruhovú.


Samospráva informovala, že miestna komunikácia bude od tohto dátumu úplne uzatvorená. "Stane sa tak z dôvodu rekonštrukcie vodovodu a kanalizácie, ktorá je súčasťou prestavby križovatky na okružnú. Uzávierka bude vyznačená dočasným dopravným značením. Následne bude počas úplnej uzávierky pokračovať aj stavba samotného objektu okružnej križovatky," uviedol Ľuboslav Mlynarčík z odboru urbanizmu a priestorového plánovania na Mestskom úrade v Poprade.       

Prestavbu križovatky bude financovať mesto a Prešovský samosprávny kraj, pôjde o združenú investíciu. Samospráva z mestského rozpočtu na tento zámer vyčlenila 250 000 eur, kraj 300 000 eur. "Obchádzka uzavretej križovatky bude možná po Karpatskej ulici, ktorá bude počas uzávierky križovatky obojsmerná a zároveň na nej bude dopravným značením zakázané státie a zastavovanie vozidiel," vysvetlil komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.       

Podľa samosprávy je predmetný úsek najkritickejším a prestavbou križovatky na kruhovú by sa tak mal vyriešiť aj problém s dopravnými kolíziami, ktoré tu často vznikajú. "Vzhľadom na očakávanú hustotu premávky na obchádzkovej trase samospráva žiada vodičov o zvýšenú pozornosť a vzájomnú toleranciu," uviedol Galajda.       

Počas letných mesiacov v podtatranskej metropole v blízkosti tejto križovatky pribudol menší kruhový objazd na križovatke ulíc Slovenského odboja a Karpatskej. Stavbu realizoval súkromný investor, pretože súvisí s dopravným napojením nového supermarketu, ktorý je vo výstavbe pri autobusovej stanici.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2017
Samosprávu čakajú najzásadnejšie investície tohto roka
Mesto Poprad čakajú v nasledujúcich mesiacoch najzásadnejšie investície tohto roka. Od začiatku roka 2017 zrealizovala samospráva už viacero investičných aktivít.
viac
07.03.2020
Dočasný most cez rieku Poprad by mali dokončiť v polovici marca
Dočasné premostenie cez rieku Poprad v Kežmarku by malo byť hotové v polovici marca. Potvrdila to hovorkyňa Slovenskej správy ciest Lucia Karelová.
viac
13.11.2020
Mesto zrekonštruovalo mozaiku zobrazujúcu radosť z konca vojny
Mesto Poprad zrekonštruovalo mozaiku, ktorá zobrazuje radosť zo skončenia sa druhej svetovej vojny. Informovala o tom radnica na svojej webovej stránke s tým, že cena stavebných prác je v sume zhruba 29 000 eur.
viac
17.08.2021
Vranov nad Topľou odkúpi pozemok od štátu, chce stavať križovatku
Mesto Vranov nad Topľou odkúpi od Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR pozemok pri centre voľného času (CVČ). Rozhodli o tom v utorok poslanci mestského zastupiteľstva. Jedným zo zámerov samosprávy je postaviť na mieste okružnú križovatku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %