Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
25.01.2019 05:50

Naj mestom 2018 sa stal Sabinov, naj obcou Sedliacka Dubová


Na snímke zľava bývalý primátor mesta Spišská Nová Ves Ján Volný, ocenená Starostka Slovenska 2018 Zuzana Nebusová zo Spišských Tomášoviec, starosta obce Sedliacka Dubová Ladislav Tomáň, primátor mesta Sabinov Michal Repaský, organizátor súťaže Peter Jurík, starostka obce  Smižany Miroslava Szitová, starosta obce Nižná Olšava Igor Madzin a vedúca Kancelárie primátora mesta Trnava Marta Jašureková počas odovzdávania ocenení v súťaži na portáli www.slovakregion.sk najkrajším obciam a mestám za rok 2018 v Bratislave. FOTO TASR – Jaroslav Novák.


Naj mestom Slovenska 2018 je Sabinov, naj obcou Sedliacka Dubová. Rozhodli o tom hlasy návštevníkov portálu Slovakregion, ktorý súťaž organizoval už po desiaty raz.


Primátori a starostovia troch najúspešnejších miest a troch najúspešnejších obcí si svoje ocenenia mohli prevziať v piatok na výstave ITF Slovakiatour v Bratislave.     

"Sabinov má bohatú históriu a má čo ponúknuť," zhodnotil dôvody výhry primátor Sabinova Michal Repaský, ktorý vyzdvihol napríklad spojenie mesta s filmom Obchod na Korze. Starosta Sedliackej Dubovej Ladislav Tomáň je zas presvedčený, že v hlasovaní obci s 530 obyvateľmi pomohli jej návštevníci. "Keď vchádzate do dediny, vidíte nádhernú scenériu dedinky, nad ktorou sa týči kostolík," opísal Tomáň, ktorý je jej starostom už šieste volebné obdobie.       

V súťaži miest sa na druhom mieste umiestnila Spiššká Nová Ves a na treťom Trnava. Medzi obcami skončili ako druhé Smižany a tretia Nižná Olšava. "Do súťaže na portáli sú zapojené všetky mestá a obce. Hlasovať mohol každý, kto mal záujem podporiť nejaké mesto alebo obec. Stačilo sa zaregistrovať na portáli a odovzdať hlas," priblížil pravidlá organizátor súťaže Peter Jurík zo Slovakregion.       

Súčasne sa konala aj súťaž o primátora/starostu Slovenska 2018. V kategórii primátor zvíťazil primátor Trnavy Peter Bročka, v kategórii starostov si cenu prevzala starostka Spišských Tomášoviec Zuzana Nebusová. Na rozdiel od hlasovania o mestách a obciach v prípade primátorov a starostov museli hlasujúci napísať, prečo si myslia, že by mal ich nominant zvíťaziť. Následne z piatich finalistov vybrala porota.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.12.2016
"Najkrajšie mesto a obec Slovenska 2016" a "Primátor/Starosta Slovenska 2016"
Blahoželáme víťazom a ďakujeme každému, kto sa zapojil do súťaží! Ďakujeme všetkým hlasujúcim i návštevníkom portálu za všetky hlasy pre mestá a obce, podporné odkazy pre primátorov a starostov.
viac
21.12.2016
Trstená si bude nového primátora voliť 8. apríla, voľby budú aj inde
Trstená si bude nového primátora voliť v sobotu 8. apríla 2017. Spolu s ňou bude starostov a miestnych poslancov vyberať ďalších vyše 20 obcí.
viac
09.11.2017
NAJ mestom Slovenska sa stal Liptovský Mikuláš, NAJ obcou je Halič
NAJ mestom Slovenska je Liptovský Mikuláš, obcou Halič v okrese Lučenec. Primátorom Slovenska sa stal Jozef Trstenský z Nového Mesta nad Váhom a starostom Michal Kotrady zo Smižian v okrese Spišská Nová Ves.
viac
06.05.2020
Rozpočet je nástroj riadenia miest a obcí
Združenie miest a obcí Slovenska sa v nedávnom prieskume sústredilo na vnímanie rozpočtov komunálu. Z prieskumu okrem iného vyplýva, že rozpočet mesta či obce nie je iba základný ekonomický zákon každej samosprávy. Pre veľkú skupinu starostov a primátorov predstavuje aj nástroj finančného riadenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %