Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
02.10.2017 10:42

Náhradnú autobusovú stanicu otvorili v nedeľu


Náhradná autobusová stanica na Bottovej ulici v Bratislave. Snímka zdroj: (tasr).


Náhradnú autobusovú stanicu na Bottovej ulici v Bratislave otvorili v nedeľu 1. októbra. Stanica má plnohodnotne nahradiť funkciu tej doterajšej na Mlynských nivách, na ktorej mieste plánujú do troch rokov vybudovať novú autobusovú stanicu.


Prvý autobusový spoj je vyštartoval v nedeľu o 4. hodine v smere na letisko Schwechat a do centra Viedne. "Do nových priestorov sa presunula celá prevádzka autobusovej stanice, ktorá tu bude sídliť počas troch rokov do dokončenia novej Stanice Nivy," informovala hovorkyňa autobusového dopravcu Slovak Lines Eva Vozárová.       

Náhradná autobusová stanica má poskytnúť verejnosti vyšší komfort a kvalitnejšie služby. Cestujúci si budú môcť tak ako doteraz priamo na stanici zakúpiť lístky na autobus, dopravné karty či predplatné cestovné lístky. K dispozícii bude celkovo šesť pokladníc v hlavnej hale stanice. Chýbať nebudú zariadenia na vyhľadávanie spojov či Wi-Fi. Rovnako ani prevádzky s občerstvením či potravinami.       

"Autobusové spoje budú odchádzať a prichádzať na náhradnú autobusovú stanicu v nezmenených časoch. Pre autobusy je pripravených celkovo 34 nástupíšť. V prípade liniek zabezpečujúcich prímestskú dopravu v Bratislavskom kraji sú odchody z nástupíšť prehľadne rozdelené podľa regiónu, do ktorého autobus smeruje," priblížila Vozárová. Nástupištia budú číselne označené a k dispozícii budú elektronické tabule s informáciami o odchodoch spojov. Jednotlivé spoje môžu totiž odchádzať z iných čísel nástupíšť než doteraz.  Bližšie informácie môžu cestujúci získať aj na webe dopravcu Slovak Lines.       

Autobusová stanica na Bottovej ulici bude má nezmenenú dostupnosť pre cestujúcich. Zastávky MHD zostávajú na pôvodných miestach. Na stanicu je možné dostať pešo a na bicykli z ulice Mlynské nivy, alebo aj z Chalupkovej ulice. Pred budovou sa zároveň nadchádza stanovište taxíkov, ktoré obslúžia prichádzajúcich cestujúcich. Automobilom je možné na stanicu prísť len z ulice Chalupkova.       

S výstavbou novej autobusovej stanice na Mlynských nivách má v pláne developer HB Reavis začať hneď na druhý deň po otvorení náhradnej stanice, čiže v pondelok 2. októbra. Novú stanicu plánujú otvoriť v roku 2020. Bude kombináciou medzinárodného autobusového terminálu, nákupného centra, tržnice a výškovej administratívnej budovy. Výstavba projektu Stanica Nivy, ktorý má celkovo stáť 345 miliónov eur, sa už začala v polovici mája prácami na administratívnej budove Nivy Tower.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2017
Novú autobusovú stanicu v Banskej Bystrici otvoria vo štvrtok
Novú autobusovú stanicu v Banskej Bystrici, ktorá je označovaná za najmodernejšiu na Slovensku, otvoria 21. septembra o 9. hodine. Avizoval to na sociálnej sieti banskobystrický primátor Ján Nosko.
viac
08.03.2019
Bratislava: Obnova Mlynských nív a výstavba autobusovej stanice napredujú
Rozsiahla rekonštrukcia ulice Mlynské nivy v Bratislave a výstavba priľahlej novej autobusovej stanice napredujú. Developer HB Reavis vo štvrtok TASR informoval, že aktuálne sa realizujú na Stanici Nivy posledné časti základovej dosky a v pláne je ich všetky dokončiť v polovici marca.
viac
23.04.2020
Poslanci Lamača schválili od januára 2021 novú škôlku na Boroch
V lokalite Bory v rámci katastrálneho územia bratislavského Lamača by mala od 1. januára 2021 fungovať nová materská škola (MŠ).
viac
26.05.2021
V blízkosti autobusovej stanice v Zlatých Moravciach vznikne oddychová zóna
V blízkosti zlatomoraveckej autobusovej stanice vyrastie nová moderná oddychová zóna. Umiestnená bude vedľa parkoviska na bicykle.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %