Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.08.2017 02:11

Námestie slobody ožíva


Námestie slobody po ukončení prvej etapy revitalizácie. Snímka zdroj: (hmb).


Hlavné mesto pokračuje v revitalizácii Námestia slobody, ktoré bolo dlhodobo v dezolátnom stave. Po ukončení prvej etapy revitalizácie chceme na námestie vrátiť život. V piatok 25. augusta pozývame všetkých na podujatie Námestie slobody ožíva, ktoré sa uskutoční od 18. hodiny.


Pripravených je viacero kultúrnych a športových aktivít, ktorými chceme ľudí znovu prilákať do tohto významného mestského priestoru.

„Námestie slobody je unikátny verejný priestor a preto sme sa rozhodli ho zrevitalizovať. Budem rád, keď sa nám podarí opäť sem vrátiť život, dodať námestiu novú energiu,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. „Iba tam, kde je sociálna kontrola, kde sa pohybujú ľudia, tam sa zároveň darí vytláčať aj rôzne negatívne javy, ako je napríklad vandalizmus a sprejerstvo,“ dodal primátor na margo nedávneho posprejovania novo natretých lavičiek a múrikov na Námestí slobody.

Kultúrne a športové aktivity sa budú konať v piatok od 18. do 20. hodiny priamo na Námestí slobody. Bratislavčania si napríklad na paneloch prezrú výstavu historických fotografií Námestia slobody so stručným popisom jednotlivých historických období.

Deti, ako aj dospelí, sa môžu tešiť na cirkusové vystúpenia Dream Dancers, ktoré budú následne spojené s workshopmi. Vystúpenia budú cyklické, celkovo za večer vystúpia až 3-krát. Deti sa určite potešia balónikom OLO v tvare zvieratiek.

Paralelne bude na námestí prebiehať športové cvičenie „Letný BODYWORK pre všetkých“ s profesionálnou IFAA inštruktorkou. Cvičenie s pomôckami dynaband a over ball bude zamerané na spaľovanie telesného tuku, posilnenie a tvarovanie problémových partií tela.   

Verejnosť sa bude môcť o programe podujatia a aktivitách mesta v rámci Námestia slobody informovať v propagačnom stane Bratislava Tourist Board. Osvieženie na námestí poskytne cisterna s pitnou vodou a pojazdné auto s kávou.

Novinkou na Námestí slobody bude bezplatné wifi pripojenie v celom areáli. Túto službu poskytla bezplatne občanom a návštevníkom hlavného mesta spoločnosť O2. Je to ďalší dôkaz úspešnej spolupráce mesta s veľkými firmami a investormi, ktorí sa takýmto spôsobom spolupodieľajú na rozvoji mesta.

Autor: (hmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.05.2017
208. výročie obliehania Bratislavy Napoleonom
Podujatím s názvom „Ubránili sme sa“ si Bratislavský samosprávny kraj pripomenie 208. výročie obliehania Bratislavy Napoleónom v dňoch 19. - 21. mája 2017 v Sade Janka Kráľa a na Tyršovom nábreží v Petržalke.
viac
30.08.2017
Ako využiť posledné dni prázdnin? Zaujímavé tipy kam v Bratislave
Hoci sa letné prázdniny pomaly blížia k svojmu záveru, kultúrne leto v Bratislave nekončí. Využite posledné letné dni a vychutnajte si kultúrne podujatia a zaujímavé akcie mestských organizácií.
viac
19.09.2017
Námestie slobody opäť ožije kultúrou
Koncom augusta sa podarilo jedno z najväčších verejných priestranstiev v Bratislave oživiť kultúrnymi aktivitami a tento štvrtok 21. septembra od 18. hodiny ožije Námestie slobody znova.
viac
19.10.2017
Námestie slobody rozžiaria lampióny
Už po tretíkrát ožije Námestie slobody kultúrou. V piatok 20. októbra hlavné mesto pozýva od 18. do 20. hodiny rodičov s deťmi, žiakov aj mládež do tohto priestoru, ktorý bude v tento večer lákať svetlom z cca 100 lampiónov. Rozsvietená bude aj fontána Družba, ktorá je dominantou námestia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %