Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
19.12.2017 12:39

Nadácia Kia Motors Slovakia obdarovala aj žilinských školákov


Snímka zdroj: (zilina.sk).


Mikulášska nádielka od Nadácie Kia Motors Slovakia v tomto roku potešila najmä škôlkarov a žiakov základných škôl, ktorí sa budú môcť vďaka získaným pomôckam efektívne vzdelávať a rozvíjať svoje technické i kreatívne myslenie.


Popri rôznych investičných aktivitách, ako je napr. rekonštrukcia Parku Ľudovíta Štúra, podpora športových a kultúrnych podujatí, rekonštrukcia vybraných oddelení Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline a ďalších, sa nadácia zameriava aj na oblasť školstva a vzdelávanie našich detí, aby sa v budúcnosti mohli bez problémov uplatniť na trhu práce.

Nadácia formou vzdelávacích balíčkov, ktoré obsahovali najmä rôzne technické a interaktívne pomôcky na rozvíjanie tvorivosti a technického myslenia či technické vybavenie určené pre všeobecné i jazykové vzdelávanie (tablety, dataprojektor, interaktívna tabuľa, notebook) obdarovala 29 škôl zo Žilinského kraja.

Deti v materských školách sa môžu tešiť z nových stavebníc, vďaka ktorým si precvičia jemnú motoriku, naučia sa aj technicky premýšľať a spájať diely drevených stavebníc. Sami si môžu skonštruovať plne funkčné odrážadlo, kočík pre bábiky, model auta, lode či lietadlá.

Základné školy a ich žiaci budú využívať nové Lego zostavy, ktoré im umožnia pochopiť základy fyziky pri jednoduchých a hnaných strojoch, ale aj naprogramovať si vlastných robotov. Súčasťou balíka pre základné školy sú aj elektrické obrábacie stroje ako variácie sústruhov, pílok, brúsok a vŕtačky alebo aj „Energy box“ na využívanie alternatívnych zdrojov energie, kde si žiaci zapoja funkčné solárne panely alebo veternú turbínu na výrobu elektrickej energie.

Nové pomôcky, ktoré zatraktívnia a inovujú vzdelávanie potešia aj deti zo žilinských škôl, a to konkrétne žiakov z MŠ Trnavská, MŠ Andreja Kmeťa, MŠ Jarná, ZŠ Karpatská, ZŠ s MŠ Gaštanova, ZŠ Martinská, ZŠ Námestie Mladosti, ZŠ s MŠ Do Stošky, ZŠ Slovenských  dobrovoľníkov, ZŠ Lichardova.

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.09.2016
Mestu záleží na vzdelávaní žilinských detí
Primátor Igor Choma a správca Nadácie Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák oficiálne otvorili školský rok na Základnej škole Gaštanová 56, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Spoločne popriali žiakom úspešný rok a učiteľom veľa energie pri výkone ich práce.
viac
07.09.2017
Na brány slovenských škôl zvoní Eko Alarm
Spolu so školským zvončekom, ktorý pred pár dňami ohlásil začiatok nového školského roka, na brány slovenských škôl zvoní aj nový zaujímavý projekt - Eko Alarm. Cieľom projektu je zavedenie komplexného systému zberu triedeného odpadu na slovenských materských, základných a stredných školách.
viac
11.12.2019
Ďalšie úspešné projekty mesta Žilina s podporu Nadácie Kia Motors Slovakia
Nákup rehabilitačných pomôcok pre seniorov, modernizácia detského dopravného ihriska, bicykle pre mestských policajtov, edukačné, športové pomôcky pre deti z rómskej komunity a prístroje na diagnostiku s cvičeniami pre zrakovo postihnuté deti.
viac
11.02.2020
Milión eur z Nadácie Kia Motors Slovakia zavŕšil dar pre žilinskú traumatológiu
Najnovším úspešným projektom za spolu 140-tisíc eur sa stal nákup moderného diagnostického prístroja na operačné sály úrazovej chirurgie a výmena okien na oddelení klinickej a radiačnej onkológie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %