Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
13.12.2018 10:35

Na zámku budú prvé Vianoce


Hlohovecný zámok, snímka zdroj: mesto.hlohovec.sk


V nedeľu sa na nádvorí bude podávať tradičný vianočný primátorský punč. "Teplý nápoj, ale aj čaj a sladké medovníčky bude primátor Miroslav Kollár podávať od 14. do 16. hodiny.


V rovnakom čase bude nádvorím znieť hudba a spev, ktoré navodia tú pravú vianočnú atmosféru," uviedla hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová. Návštevníci sa môžu podľa jej slov tešiť na menšiu verziu vianočných trhov, ktoré budú pred vstupom do zámku. "Nebude chýbať tradičná vianočná kapustnica, podpecníky, horúce nápoje ani vianočné ozdoby," dodala.       

Adventné chvíle na zámku si bude možné vychutnávať aj po tomto víkende. Počas posledného pracovného týždňa pred Štedrým dňom ostávajú pre verejnosť sprístupnené prízemné galerijné priestory, no najmä zámocká kaplnka, v ktorej sa nachádza vzácny drevený reliéf Narodenia Ježiša Krista z 15. storočia. Kaplnka a výstavy budú otvorené pre verejnosť od 17. do 21. decembra denne v čase od 15. do 19. hodiny.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2016
Čarovné dni vianočné...
V nedeľu 11. decembra 2016 si môžu návštevníci poslednýkrát v tomto roku vychutnať zimnú prírodu v Skanzene Nová Bystrica – Vychylovka.
viac
15.12.2016
Vianočné trhy zaplnia námestia v celom regióne!
K reťazi vianočných trhov v Bratislavskom kraji sa tento víkend pridajú Vianočné trhy v Rusovciach, v Bratislave v Starej tržnici, Pezinku, Dunajskej Lužnej, Slovenskom Grobe, Hrubej Borši, Moste pri Bratislave a Malackách.
viac
18.01.2017
Pravoslávni veriaci si dnes pripomínajú druhý Štedrý večer
Pravoslávni veriaci v Osadnom v Sninskom okrese si dnes pripomínajú druhý Štedrý večer. Pri tejto príležitosti zasadli obyvatelia obce spoločne za jeden stôl.
viac
22.11.2019
Tohtoročné Vianoce na Bojnickom zámku ponúknu i zvyky na svätú Barboru a Luciu
Priestory Bojnického zámku sa začiatkom decembra opäť zaplnia vôňou ihličia vianočných stromčekov. Stane sa tak v rámci príprav podujatia Vianoce na zámku, ktoré tento rok priblíži aj zvyky počas adventu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %