Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
21.10.2019 04:05

Na Veľtrhu pre seniorov predstavia Seniorskú obálku


Ilustračný výrez plagátu


Veľtrh pre seniorov, podujatie mesta Trnava pri príležitosti Mesiaca úcty k starším, sa koná už jedenásť rokov. Tohtoročný bude v Mestskej športovej hale v stredu 23. a štvrtok 24. októbra.


Podľa hovorkyne radnice Veroniky Majtánovej na ňom predstavia aj novinku – Seniorskú obálku.

"Festival začne tancom detí z trnavského konzervatória a tanec v rôznych podobách bude sprevádzať celé podujatie, veď pohyb je život," uviedla hovorkyňa. Predstavia sa trnavskí škôlkari, klub tanečného športu Tyrnavia, mažoretky z Hlohovca, folkloristi z Malženíc, Drahoviec, Zavara. Seniori si budú môcť pozrieť ukážky cvičenia pre ich vekovú kategóriu, dozvedia sa o zdravej výžive, o canisterapii. "V prvý deň bude možnosť viceprimátorke Eve Nemčovskej formulovať svoje podnety na spoločnej diskusii,“ informovala Majtánová.       

Kancelária Zdravé mesto Trnava prichádza podľa jej pracovníčky Petry Vráblovej ako prvá na Slovensku so Seniorskou obálkou. Trnavčania sa ňou boli inšpirovať v Brne. "Je určená primárne pre seniorov, ktorí žijú sami v domácnosti, ale aj ostatným, nakoľko obálka môže urýchliť prácu záchranných zložiek, ak by to bolo potrebné," uviedla Vráblová. Ide o list papiera A4, na ktorom sú informácie o seniorovi. Tento si pripevní na dve určené miesta - na vchodové dvere zvnútra alebo na chladničku. Tam budú záchranári hľadať informácie o tom, aké má senior ochorenie, aké berie lieky, aké má alergie a podobne, nájdu tam aj kontakty na blízkych ľudí. V Juhomoravskom kraji má projekt veľký úspech. "My projekt ešte doťahujeme, obálku potom budeme propagovať medzi seniormi aj v denných centrách a ďalšími formami," doplnila Vráblová.

Seniorom sa prídu predstaviť aj členovia trnavského Fóra humoristov, Country bandu a obľúbenou časťou veľtrhu je prezentácia činnosti jednotlivých denných centier na území Trnavy. Slovenský zväz záhradkárov pravidelne na podujatí predstavuje zaujímavé výpestky z aktuálnej sezóny. Hneď pri vstupe bude čakať podľa Majtánovej na návštevníkov prekvapenie - balíčky v papierových taškách, ktoré vyzdobili klienti viacerých trnavských stacionárov. Podujatie organizuje mesto Trnava.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.12.2016
Vianočný koncert v Záturčí
Dňa 27. decembra 2016 o 18:00 h sa v Evanjelickom kostole Dobrého pastiera Ježiša Krista v Záturčí uskutoční už po tretí raz charitatívny koncert klasickej komornej hudby. Finančný výťažok z koncertu bude venovaný sociálnemu zariadeniu pre seniorov Benetrix, n.o..
viac
04.04.2022
TTSK chce po pandémii prilákať do regiónu viac turistov z Izraela
Trnavský kraj zážitkov sa ako jediný zástupca Slovenska medzi účastníkmi z 57 krajín predstavil koncom marca na veľtrhu cestovného ruchu IMTM 2022 v izraelskom Tel Avive.
viac
26.07.2022
Trnavská brána privíta folkloristov zo Slovenska i zahraničia
Medzinárodný folklórny festival Trnavská brána ponúkne od 19. do 21. augusta program na viacerých miestach v Trnave. Informovalo o tom mesto.
viac
17.05.2023
Trnavský rínek oslávi 10 rokov pestrým programom
Trnavský rínek - jednodňový pouličný festival lokálnej tvorby oslávi svoje 10. výročie v sobotu 20. mája účasťou 130 lokálnych tvorcov, výrobcov a remeselníkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %