Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
08.04.2018 11:55

Na školské telocvične rezort školstva vyčlenil deväť miliónov eur


Ilustračná snímka - školská športová hala v Mútnom. Snímka: TASR


Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR podporí aj v tomto roku projekty na rekonštrukciu, dostavbu a výstavbu školských telocviční. Zriaďovatelia škôl sa môžu uchádzať o finančný príspevok z celkovej sumy deväť miliónov eur určenej na tento účel.


       Cieľom výzvy je pokračovať v zlepšovaní stavu telocviční a vo zvyšovaní ich počtu. "Formou rekonštrukcie, dostavby alebo výstavby novej telocvične ministerstvo naďalej podporuje rozvoj žiakov v oblasti telesnej a športovej výchovy. Napriek tomu, že budovy patria do kompetencie zriaďovateľov, ministerstvo dlhodobo pristupuje k zlepšovaniu ich stavu," uviedol rezort školstva.       

Maximálna výška dotácie poskytnutej ministerstvom pre jednu školu je 150.000 eur. Dotáciu je možné poskytnúť oprávneným žiadateľom, ktorými sú obce, vyššie územné celky, štátom uznané cirkvi a náboženské spoločnosti na Slovensku, ktoré sú zriaďovateľmi základnej školy so všetkými ročníkmi alebo strednej školy s počtom žiakov nad 150.       Konečný termín na predloženie žiadostí podľa zverejnených požiadaviek je 15. mája do 14.00 h. "Hodnotiaca komisia posúdi projekty škôl a rozhodne o pridelení finančných prostriedkov. O výsledkoch bude ministerstvo informovať na svojom webovom sídle," dodal rezort školstva.       

Ministerstvo zároveň organizuje pre žiadateľov o poskytnutie dotácie informačné semináre, ktoré sú zamerané na prípravu projektu, prihliadajúc na výberové kritériá a ich váhu, ako aj správne a kompletné vypĺňanie požadovaných príloh. Semináre sa uskutočnia v Prešove, Nitre a v Banskej Bystrici v termínoch od 10. do 13. apríla.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.07.2020
Výzva rezortu školstva: podpora žiakov národnostných menšín
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky zverejnilo výzvu „Podpora regionálnej a multikultúrnej výchovy žiakov patriacich k národnostným menšinám 2020“ s termínom uzávierky k 7. septembru 2020.
viac
27.08.2020
MŠVVaŠ odporúča zvážiť prenájom telocviční športovými klubmi
Rezort školstva odporúča zvážiť prenájom telocviční športovými klubmi. Dôvodom je najmä zamedzenie kontaktu rôznych skupín ľudí v spoločných priestoroch. Informoval o tom odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.
viac
09.09.2020
NKN ponúka granty na rozvoj vzdelávania
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) finančne podporí verejnoprospešné a dobrovoľnícke aktivity na základných školách.
viac
11.01.2022
Žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia budú mať preplatené školské kluby
Pomoc pre žiakov a ich rodičov zo sociálne znevýhodneného prostredia a tých, ktorí sú v hmotnej núdzi. To bude reálnym prínosom kompenzácie poplatkov v školskom klube detí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %