Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
04.02.2018 08:08

Na petržalskom behu Dunaja otvorili športovú zónu


Dm zóna na Tyršovom nábreží.


Na Tyršovom nábreží v bratislavskej Petržalke 29. januára slávnostne prestrihli pásku na novovybudovanej dm športovej zóne.


Ide o obľúbené miesto voľnočasových aktivít mnohých Bratislavčanov. A práve dm športová zóna by mohla byť východiskovým bodom pri ich športových aktivitách.

Slávnosť odovzdania novej športovej zóny otvoril riaditeľ BE COOL, s. r. o., Peter Pukalovič, ktorý neskrýval radosť. „Teším sa, že sa nám podarilo vybudovať ďalšie športové stanovište, ktoré bude prínosom nielen pre bežeckú komunitu, ale aj širšiu verejnosť. Tyršovo nábrežie je aj mojou obľúbenou rekreačnou zónou, často sem chodím so svojimi deťmi na prechádzky či bicyklovať sa. Verím, že nová športová zóna bude príjemným miestom na športové i oddychové aktivity Bratislavčanov.“

Nová dm športová zóna na petržalskom brehu Dunaja vznikla vďaka časti financií vyzbieraného štartovného na 6. ročníku dm ženského behu, ktorý sa konal 23. septembra 2017 a zúčastnilo sa na ňom viac ako 2000 žien. Ide o najväčšie a najobľúbenejšie ženské bežecké podujatie na Slovensku. Organizuje sa vždy v septembri a inak to nebude ani tento rok. Jeho 7. ročník sa uskutoční 22. septembra 2018 a na štarte tentoraz organizátori očakávajú až 3000 žien.

Natália Franková, skupinová vedúca marketingu dm drogerie markt, s. r. o., vyjadrila spokojnosť s úspešnosťou tohto jedinečného ženského podujatia: „Tešíme sa, že máme za sebou ďalší úspešný ročník dm ženského behu s rekordnou účasťou a veríme, že ešte úspešnejší ročník máme pred sebou. O to viac sme radi, že nejde len o beh, ale súčasťou podujatia je aj sociálny projekt dm šport zóna. Vďaka ktorému sme opäť vybudovali ďalšie športové ihrisko v Bratislave a veríme, že prispeje k rozvoju zdravého životného štýlu všetkých fanúšikov športu.“

V neposlednom rade pozitívum takejto akcie vyzdvihol aj starosta mestskej časti Bratislava-Petržalka Vladimír Bajan: „Som veľmi rád, že takéto športovisko vyrástlo v Petržalke, veď práve Petržalčania sú známi svojím kladným vzťahom k pohybu. A som ešte radšej, že naša mestská časť na tomto projekte spolupracovala a svojou troškou prispela k jeho realizácii. Toto športovisko je dôkazom toho, ako sa dá zmysluplne využiť spolupráca podnikateľského sektora a samosprávy, ako zmysluplne sa dajú použiť peniaze zo štartovného na inom zaujímavom športovom podujatí. Ďakujem spoločnostiam BE COOL, s. r. o., a dm drogerie markt, s. r. o., za to, že vybudovali takéto športovisko v Petržalke.“

Obecné noviny č. 5-6/2018

Autor: Silvia VNENKOVÁ, MÚ Bratislava-Petržalka


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.08.2017
Kemping na nábreží – áno, či nie?
Bratislava je opäť niečím jedinečná. Tentokrát však naozaj nie je jasné, či v pozitívnom zmysle. Neoficiálny kemping uprostred mesta, v tesnej blízkosti chráneného parku, najstaršieho v strednej Európe, pred bránou divadla. Na najlukratívnejších pozemkoch v centre mesta.
viac
05.11.2020
Mesto zrevitalizuje okolie pamätníka obetiam extrémizmu
Hlavné mesto spolu s Metropolitným inštitútom Bratislavy (MIB) pripravili projekt revitalizácie okolia pamätníka obetiam extrémizmu na Tyršovom nábreží v bratislavskej Petržalke.
viac
16.11.2020
BSK predložil hlavnému mestu upravený čistopis UŠ športovo-rekreačného areálu
Bratislavský samosprávny kraj (BKS) doručil bratislavskému magistrátu čistopis urbanistickej štúdie (ÚŠ) pre projekt plánovaného športovo-rekreačného areálu na takmer deväťhektárovom pozemku v bratislavskej Petržalke.
viac
30.07.2022
Bratislavské korunovačné dni
Na tri dni sa Bratislava vráti v čase a znova sa stane Prešporkom. V niekdajšom uhorskom hlavnom a korunovačnom meste znova ožije vznešená minulosť. Príďte sa potešiť neobyčajným zážitkom, ktorý nájdete len v metropole Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %