Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
10.06.2019 09:25

Na Mŕtvom ramene Váhu otvoria počas leta požičovňu lodí


Ilustračná snímka - člnom po Váhu


Na Mŕtvom ramene Váhu v Komárne bude v polovici leta otvorená požičovňa lodí. Jej súčasťou bude aj požičovňa vodných i cestných bicyklov a bufet s občerstvením.


Projekt, ktorý má slúžiť obyvateľom Komárna i jeho návštevníkom, schválili mestskí poslanci na jar, vyčlenili naň 40.000 eur. „Požičovňa lodí bude zriadená na pozemku vo vlastníctve mesta, kde predtým bol hostinec, neskôr sa tam presťahovalo rybárske združenie a v súčasnosti je pod dohľadom oddelenia civilnej ochrany mestského úradu. Čiastočne bude aj na susednom pozemku, ktorý bol nedávno prenajatý jednému z plaveckých klubov za symbolickú sumu,“ informoval mestský úrad.       

Súčasťou požičovne budú aj dva, 12 metrov dlhé a dva metre široké, plávajúce doky napojené na existujúce schody na nábreží. „K nim sa budú kotviť lode. Na breh sa osadia dva obytné kontajnery. Jeden by mal fungovať ako kancelária, ktorá bude slúžiť na vybavovanie zákaziek požičovne, v druhom by boli toalety a vytvorí sa v ňom aj skladový priestor. Plánujeme nakúpiť päť lodí a päť vodných bicyklov, uviedol riaditeľ mestskej spoločnosti Comorra Servis Tamás Nagy.

Ako pripomenul, v existujúcej drevenej budove by sa mal prevádzkovať bufet. Súčasťou zariadenia bude aj požičovňa bicyklov, tandemu a kolobežiek. „Plánujú sa aj nákupy iných plávajúcich zariadení, napríklad stojace surfy,“ doplnil Nagy.     

Podľa primátora Komárna Bélu Keszegha, je Mŕtve rameno Váhu a jeho okolie rekreačnou destináciou, ktorá ponúka mnoho príležitostí. „Žiaľ, mesto ich predtým nevyužilo a to teraz chceme zmeniť jedným komplexným plánom. Naším cieľom je, aby sa jazero a jeho okolie stalo jednou z najobľúbenejších rekreačných oblastí Komárna, kde na tých, ktorí tam chcú relaxovať, čakajú kvalitné služby,“ povedal Keszegh.       

Nová požičovňa lodí bude, v závislosti od počasia, otvorená každý deň. „Presný termín otvorenia je podmienený povolením a verejným obstarávaním, ale naším zámerom je, aby v polovici leta bolo zariadenie v prevádzke,“ dodal Nagy.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.02.2022
Vo vyradenom kryte civilnej ochrany vznikne Múzeum studenej vojny
Vo vyradenom kryte civilnej ochrany v Dome Matice slovenskej v Komárne vznikne Múzeum studenej vojny. Slávnostne otvorené by malo byť počas Komárňanských dní, ktoré sa zvyčajne konajú na prelome apríla a mája. Informoval o tom riaditeľ Domu Matice slovenskej v Komárne Jozef Černek.
viac
30.04.2022
Múzeum studenej vojny v kryte civilnej ochrany privítalo prvých hostí
Múzeum studenej vojny, ktoré vzniklo vo vyradenom kryte civilnej ochrany v Dome Matice slovenskej v Komárne, privítalo v piatok prvých návštevníkov.
viac
02.01.2023
Mesto onedlho otvorí nové Centrum sociálnych služieb Podháj
Mesto Martin onedlho otvorí Centrum sociálnych služieb (CSS) Podháj. Zariadenie je legislatívne pripravené na prijatie prvých klientov. Informoval o tom primátor mesta Ján Danko.
viac
18.03.2024
Oravský hrad čaká čistenie, pripravia ho na otvorenie hlavnej sezóny
Otvorenie hlavnej letnej turistickej sezóny na Oravskom hrade naplánovali na koniec apríla. Predchádzať mu bude vyčistenie expozícií, nádvorí, hradných múrov a ošetrenie výstavných exponátov. Práce sa uskutočnia v apríli, keď bude hrad pre verejnosť zatvorený, s výnimkou veľkonočných sviatkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %