Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.08.2017 11:55

Na mestskom úrade zasadala Rada seniorov


Snímka zo zasadnutia Rady seniorov.


Dňa 27. 7. 2017 zvolal primátor Marián Chovanec ďalšie zasadnutie Rady seniorov, ktorá v Bánovciach nad Bebravu pôsobí ako jeho poradný orgán. Uskutočnilo sa na mestskom úrade za účasti jeho zástupcu Petra Bulíka, prednostky Alexandry Gieciovej a tajomníka Rady seniorov Miroslava Schlesingera.


Primátor na úvod informoval všetkých členov o schválení väčšieho projektu, do ktorého budú zapojené aj ďalšie partnerské mestá. Ďalej avizoval prípravu blížiaceho sa stretnutia so seniormi z Kopřivnice. Pôjde o akciu pod názvom „Tatrováci Tatrovákom“, ktorá bola navrhnutá ako prvá zo spoločných akcií oboch miest. Primátor tiež informoval o podrobnostiach pozvánky na poznávací výlet, ktorý je súčasťou nadviazanej spolupráce s mestom Lubliniec. Seniori tak vďaka výmennému programu, absolvujú v prvej polovici augusta zaujímavú akciu, ktorú pripravili partneri z Poľska.

V rámci diskusie členovia Rady predostreli primátorovi niekoľko podnetov. Jedným z nich bola urgencia na Povodie Váhu, ktorá súvisela so zabezpečením vyčistenia vodných tokov v Dolných Ozorovciach. Občania uvedenej lokality žiadali mesto o pomoc, aby nedošlo ku škodám na živote a majetku počas prívalových dažďov. Počas diskusie odznelo aj viacero informácií o plánovaných zámeroch mesta a úspešných projektoch. Na záver boli všetci zúčastnení oboznámení o blížiacom sa termíne vydania informačnej brožúry, v ktorej nájdu seniori praktické rady ako nebyť okradnutý, podvedený alebo ako správne nájsť pomoc.

 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.07.2017
Žilinské kultúrne leto pokračuje
Víkend a nasledujúci týždeň spríjemnia v Žiline obyvateľom, ale aj návštevníkom zaujímavé kultúrne podujatia.
viac
27.07.2020
ÚMS víta výsledky júlového zasadnutia Európskej rady
Únia miest Slovenska (ÚMS) víta výsledky júlového zasadnutia Európskej rady, a to nielen z hľadiska budúcej vyššej celkovej sumy finančných prostriedkov pre Slovensko, ale najmä zachovania čo najväčšej miery flexibility ich využívania. Informovali o tom z Kancelárie ÚMS.
viac
23.09.2020
Komuniké z Predsedníctva ZMOS a Rady ZMOS
V poradí 6. zasadnutie Predsedníctva ZMOS sa uskutočnilo tesne pred rokovaním Rady ZMOS. Mnohé jeho závery boli následne prerokované na popoludňajšom rokovaní Rady ZMOS.
viac
14.07.2021
Sekcia dopravy rokovala za účasti štátneho tajomníka Jaroslava Kmeťa
V priestoroch Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska sa v utorok (13. 7.) uskutočnilo rokovanie odbornej sekcie dopravy, výstavby, hospodárstva a energetiky Rady ZMOS.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %