Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
04.11.2016 01:10

Na Liptov sa bude lietať aj v zime


Ilustračná snímka.


Maďarský WizzAir bude lietať medzi Londýnom a Popradom trikrát do týždňa aj počas zimy a lotyšský národný letecký dopravca airBaltic spojí v zime Tatry s Pobaltím raz v týždni.


Nielen sneh na kopcoch predznamenáva príchod zimy, ale aj aktívna príprava všetkých subjektov v cestovnom ruchu na zimu. Liptáci príjemne šokovaní úspešnosťou linky medzi Tel Avivom a Popradom toto leto opäť vkladajú nádeje aj do spojenia Tatier s Veľkou Britániou a Pobaltím. Obe linky totiž už v minulosti úspešne dovážali za lyžovačkou do našich hôr Britov a Lotyšov.

„Našimi ťažiskovými trhmi stále zostávajú domáci Slováci a susedia v Poľsku a Česku. Musíme však pracovať aj na iných trhoch, ktoré majú perspektívu. Briti aj Lotyši to majú autami veľmi ďaleko a preto za zimnou dovolenkou často lietajú. Keď im dokážeme ponúknuť dobrú alternatívu proti alpským strediskám, tak máme veľkú šancu uspieť. Ceny doplnkových služieb u nás sú nižšie ako v Alpách a dopravné vzdialenosti z letiska do hotelov a lyžiarskych stredísk sú neporovnateľne nižšie,"povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Ján Blcháč.

Čítajte v Obecných novinách 43-44/2016 na str. 20.

 

Autor: (Katarína ŠARAFÍNOVÁ, OOCR Region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2021
Cestovný ruch nezvyšuje čísla nakazených
Cestovný ruch volá na poplach. Od januára covid opäť zastavil prevádzky cestovného ruchu a postavil ich neoprávnene na samý okraj spoločenského záujmu.
viac
30.06.2021
ZMOS organizoval workshop ku kompetenčnej výbave komunálu
Združenie miest a obcí Slovenska zorganizovalo v dňoch 29. a 30. júna 2021 informačný workshop k návrhu Novej kompetenčnej výbavy komunálu.
viac
13.07.2021
Rozprávkový Liptov s deťmi
Štvrtý ročník úspešného podujatia ZA7HORAMi naštartoval prázdninový čas a zabavil rodiny s deťmi.
viac
18.08.2021
Liptov má zelenú
V zmysle nového covid automatu majú Liptáci zelenú. Znamená to monitoring, teda prevádzky cestovného ruchu nepocítili výraznejšiu zmenu ani obmedzenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %