Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
08.10.2018 03:04

Na komunálne voľby vyčlenil rezort MV SR vyše 7 miliónov eur


Ilustračná snímka (tasr)


Na zabezpečenie prípravy a vykonania volieb do orgánov samospráv Ministerstvo vnútra (MV) SR vyčlenilo sumu vo výške 7,46 milióna eur. Štatistickému úradu SR pripadne suma vo výške 1,42 milióna eur. TASR o tom v nedeľu informovalo ministerstvo vnútra.


"Finančné prostriedky MV SR sa použijú najmä na zabezpečenie náhrady mzdy členom volebných komisií, na úhradu tlače hlasovacích lístkov, metodických a informačných materiálov a volebných tlačív, na zabezpečenie činnosti volebných komisií, na vybavenie volebných miestností či na ochranu verejného poriadku v deň konania volieb," povedala ministerka vnútra Denisa Saková. Finančné prostriedky určené pre Štatistický úrad SR zahŕňajú výdavky na spracovanie výsledkov volieb.       

Zákaz uverejňovania prieskumov verejnej mienky sa začne o polnoci 26. októbra a obdobie volebnej kampane sa skončí polnocou 7. novembra. Ministerstvo upozornilo, že po tomto čase bude zakázané viesť volebnú kampaň akýmkoľvek spôsobom.       

"Posledným dňom na zverejnenie zoznamu všetkých zaregistrovaných kandidátov v komunálnych voľbách je 16. október. Obce tak majú urobiť najneskôr v tento deň na svojich webových stránkach alebo obecnej tabuli," dodala šéfka rezortu vnútra.       

Do každej domácnosti bude doručená informácia o čase a mieste konania volieb 16. októbra. Komunálne voľby sa budú konať v sobotu 10. novembra.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.10.2018
Servisné informácie ku komunálnym voľbám
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s blížiacimi sa komunálnymi voľbami spracovalo materiály, ktoré sa pomerne detailne týkajú termínov a úloh samospráv dôležitých pre čo najlepšie zabezpečenie priebehu volieb.
viac
06.11.2018
M. Kaliňák: Voľbami sa účasť verejnosti na správe obcí a miest nekončí
Participácia občanov na správe obce či mesta sa zďaleka nekončí účasťou v komunálnych voľbách. "Územná správa ponúka jedinečný model spolupráce volených orgánov s obyvateľmi," pripomína v tejto súvislosti odborník na samosprávu a hovorca Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Kaliňák.
viac
03.04.2019
Kto sa podieľa na rozvoji samosprávy
Starostovia a primátori, ktorí boli v jesenných komunálnych voľbách zvolení minimálne tretí krát sa v prieskume Združenia miest a obcí Slovenska vyjadrili k tomu, kto sa podľa nich najvýraznejšie podieľa na rozvoji samospráv. Tiež odpovedali na to, či by išli opätovne do komunálnych volieb.
viac
02.07.2022
Vláda schválila harmonogram úloh pre jesenné spojené komunálne voľby
Úlohy a lehoty ich plnenia orgánmi štátnej správy i samosprávy sú predmetom Harmonogramu organizačno-technického zabezpečenia volieb do orgánov samosprávy obcí a volieb do orgánov samosprávnych krajov, ktorý v utorok 28. júna 2022 schválila vláda.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %