Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.07.2016 08:00

Na hranici s Rakúskom otvorila NDS nové informačno-predajné miesto


Snímka zdroj: (ndsas.sk).


Národná diaľničná spoločnosť (NDS) otvorila dnes v Jarovciach, na hranici s Rakúskom, nové uvítacie informačno-predajné miesto (IPM) s najvyšším svetovým štandardom.


Nová vstupná brána do Bratislavy, kraja i na Slovensko ponúka, okrem predaja elektronických diaľničných známok, možnosť napojiť sa na internet, kúpiť si občerstvenie, získať informácie o kultúrnych pamiatkach, prírodných krásach krajiny, ale aj použiť toaletu, čo v iných informačných centrách nie je vždy samozrejmosťou. NDS očakáva, že IPM využije v blízkej budúcnosti viac ako 250 000 ľudí. „Očakávame to na základe toho, že za prvý polrok tohto roka si len na najbližšej čerpacej stanici zakúpilo elektronickú diaľničnú známku asi 126 000 ľudí, preto predpokladám, že tých ľudí bude v najbližších rokoch viac ako 250 000“, vyjadril sa generálny riaditeľ NDS Róbert Auxt.       

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo očakáva, že nové IPM na hranici s Rakúskom prinesie veľa nových návštevníkov najmä pre BSK, ktorý je prvým styčným bodom pri objavovaní krás Slovenska. „To centrum treba vnímať tak, že je to šanca pre všetky subjekty cestovného ruchu naozaj upútať pozornosť hneď pri prvom kontakte rôznym spôsobom, napríklad aj lokálnymi mapami z celého Slovenska“, uviedol Frešo.      

IPM v Jarovciach spĺňa všetky normy, aby sa už zajtra mohlo stať členom Asociácie informačných centier (AIC). Potvrdila to prezidentka AIC Ivona Fraňová, ktorá upozornila, že IPM sú v skutočnosti uvítacími centrami. „Neskutočný potenciál informačno-predajných miest na hraničných prechodoch do budúcnosti prináša možnosť lepšej informovanosti a dobrého prvého dojmu pre turistu alebo návštevníka Slovenska, ktorý sem prichádza práve cez tieto miesta,“ uviedla Fraňová.      

Náklady na vybudovanie tretieho IPM na rakúsko - slovenskej hranici v Jarovciach dosiahli 606 000 eur bez DPH. IPM, ktoré je v okolí Bratislavy už tretie v poradí, je klimatizované a bude fungovať v nepretržitej 24-hodinovej prevádzke. Ďalšie dve informačno-predajné miesta sa nachádzajú v Brodskom, na hranici s Českou republikou, a v Čunove, na hranici s Maďarskom.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2016
Napoleon opäť bojuje o Bratislavu
Ukážky dobového vojenského táborenia francúzskej a rakúskej armády, ich vojenského výcviku, pochodu na bojové pole, rekonštrukcia historických bojov a veľa ďalšieho aj tento rok prinesie tradičné podujatie kultúrneho leta Bratislavského samosprávneho kraja „Ubránili sme sa“.
viac
31.05.2016
S mestami musia rásť aj regióny
Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo sa v dňoch 30. a 31. mája zúčastnil Fóra o mestskej agende a výjazdovej schôdze komisie pre kohéznu politiku a rozpočet EÚ Európskeho výboru regiónov v Amsterdame.
viac
01.04.2019
Informatici budú mať pre štúdium modernejšie priestory aj vybavenie
Ďalšie Centrum odborného vzdelávania a prípravy, tentoraz pre oblasť informačných technológií, dostáva reálne kontúry. Buduje sa na Strednej odbornej škole informačných technológií na Hliníckej 1 v Bratislave.
viac
04.11.2021
Víkend zatvorených hraníc sa uskutoční v Bratislave aj tento rok
Na Cyklomoste slobody v Devínskej Novej Vsi si opäť pripomenieme dôležitý moment našej histórie. Už po šiesty raz sa symbolicky zatvoria hranice medzi Slovenskom a Rakúskom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %