Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
11.01.2019 12:35

Na Festival Aničky Jurkovičovej sa môžu divadelníci prihlásiť do 15. februára


Festival Aničky Jurkovičovej - logo


Amatérske divadelné súbory, ktoré majú záujem zabojovať o titul tohtoročného laureáta Festivalu Aničky Jurkovičovej v Novom Meste nad Váhom, sa na 22. ročník celonárodnej divadelnej prehliadky s medzinárodnou účasťou môžu prihlásiť do 15. februára.


Festival sa uskutoční od 7. do 10. apríla v Novom Meste nad Váhom.  Ako informovala riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Novom Meste nad Váhom Eva Grznárová, festival sa ponesie v znamení 195. výročia narodenia jednej z prvých slovenských herečiek, Novomešťanky Aničky Jurkovičovej. Dcéra Samuela Jurkoviča, ktorý v Novom Meste nad Váhom pôsobil 15 rokov ako učiteľ a notár, bola jednou z prvých slovenských žien, ktorej sa podarilo prekonať spoločenské predsudky o hraní žien v divadle.

"Videonahrávku s inscenáciou, s ktorou chcú divadelné súbory vystúpiť na festivale, je potrebné poslať na adresu Mestského kultúrneho strediska v Novom Meste nad Váhom do 28. februára. Súčasťou festivalu bude už tradične odovzdávanie prestížneho ocenenia Kvet Tálie, ktorý od roku 2002 udeľujú organizátori festivalu významným slovenským herečkám. Meno tohtoročnej laureátky si zatiaľ nechávajú ako prekvapenie," doplnila Grznárová.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2017
Druhý víkend letných prázdnin v bratislavskom regióne
Letné shakespearovské slávnosti, Viva Musica!, Slovakia folk, komorný koncert v Botanickej záhrade, nočné prehliadky na hrade Červený kameň, Wine & Art a Bežecká perla naznačujú, že sa letné prázdniny v bratislavskom regióne začínajú vo veľkom štýle.
viac
08.04.2018
Začal sa 21. ročník Festivalu Aničky Jurkovičovej
Nové Mesto nad Váhom je od soboty (7. 4.) hostiteľom 21. ročníka Festivalu Aničky Jurkovičovej (FAJ). Štvordňová celoslovenská prehliadka neprofesionálnych divadelných súborov je venovaná jednej z prvých divadelných ochotníckych herečiek na Slovensku.
viac
16.02.2019
Festival amatérskych divadiel v Košiciach ponúkne osem inscenácií
Počas troch dní nultého ročníka Festivalu amatérskych divadiel, ktorý sa začal v piatok v Košiciach, sa predstavia účinkujúci z miestnych výmenníkov, ale aj z Jakloviec v okrese Gelnica a z Nitry.
viac
08.04.2019
Začal sa Festival Aničky Jurkovičovej
V Mestskom kultúrnom stredisku (MsKS) v Novom Meste nad Váhom sa v nedeľu začal 22. ročník Festivalu Aničky Jurkovičovej. TASR o tom informovala Lenka Kukučková z kancelárie predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %