Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.03.2017 09:18

Na Chopku sa dnes začína 15. ročník medzinárodných freeridových pretekov


Ilustračná snímka: (int).


Lyžiarske stredisko v Jasnej hostí v týchto dňoch 15. ročník medzinárodných freeridových pretekov. Trojdňové podujatie, na ktorom bude súťažiť 80 pretekárov, sa začína na Chopku už dnes (3. 3.).


"Celosvetová séria lyžiarskych a snoubordových pretekov vo voľnom teréne Freeride World Tour (FWT) má aj tento rok svoju kvalifikačnú zastávku v Jasnej v Nízkych Tatrách. Najlepší jazdci tu majú možnosť vybojovať si v žľaboch na severnej strane Chopku cenné body ako ďalšiu vstupenku na FWT a takisto získať aj finančnú odmenu," informovala hovorkyňa strediska Zuzana Fabianová.      

Ako ďalej uviedla, 59 mužov a 21 žien bude súťažiť v disciplíne ski a snoubord na severnej až severovýchodnej časti Chopka v teréne s 53 až 35-stupňovým sklonom. "Štart pretekov je v nadmorskej výške 2002 metrov nad morom a cieľ v 1602 metrov nad morom, jazdci prekonávajú 400-metrový rozdiel v skalnom teréne," ozrejmila Fabianová.      

Súťažiť bude podľa nej napríklad švédska freeriderka Lotten Rapp na lyžiach, ktorá je momentálne 12. najlepšia na svete alebo ruský pretekár Ivan Malakov, či Novozélanďan Sam Lee, obaja na lyžiach. "Tešíme sa aj na Fínku Michaelu Hollsten, ktorá figuruje na štvrtom mieste vo svetovom rebríčku na snouborde. Zo slovenských pretekárov sa predstaví Ján Tajboš, Marek Gazda a Martin Labuda," povedal Ladislav Mrava, riaditeľ pretekov v Jasnej.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.08.2016
Chopok na kolesách
Liptáci pod Chopkom privítajú babie leto na bicykloch, tak ako sa patrí. Bajkovačka v Jasnej 3. 9. 2016 je výborný program pre rodiny s deťmi, horských cyklonadšencov aj profi jazdcov.
viac
07.03.2017
Okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín
Malokarpatské osvetové stredisko v Modre bude od stredy hostiť víťazov obvodných súťaží a prehliadok Hviezdoslavovho Kubína 2017. V stredu sa predstavia tí najlepší recitátori z okresu Bratislava III a IV a štvrtok bude patriť okresom Bratislava I, II a Malackám, Sencu a Pezinku.
viac
07.06.2017
Snina pri príležitosti výročia predstaví vlastnú mincu i pieseň
Sninská samospráva sa pri príležitosti 700. výročia prvej písomnej zmienky o meste rozhodla pripraviť pre svojich obyvateľov možnosť vyraziť si vlastnú mincu. Mesto bude zároveň reprezentovať aj nová pieseň. Obe zaujímavosti predstaví verejnosti už tento piatok (9. 6.).
viac
19.10.2017
Námestie slobody rozžiaria lampióny
Už po tretíkrát ožije Námestie slobody kultúrou. V piatok 20. októbra hlavné mesto pozýva od 18. do 20. hodiny rodičov s deťmi, žiakov aj mládež do tohto priestoru, ktorý bude v tento večer lákať svetlom z cca 100 lampiónov. Rozsvietená bude aj fontána Družba, ktorá je dominantou námestia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %