Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
03.05.2017 04:23

MV SR poskytlo zástupcom miest a obcí informácie o verejnom obstarávaní


Sídlo Ministerstva vnútra SR.


Zástupcovia miest a obcí, ktorí sú oprávnenými prijímateľmi finančných prostriedkov z operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ), dostali množstvo praktických informácií k procesom verejného obstarávania či k implementácii projektov.


V uplynulých dňoch sa v Bratislave stretli zástupcovia miest a obcí so zástupcami Ministerstva vnútra SR, ktoré je sprostredkovateľským orgánom pre časť OP ĽZ. Informoval o tom Tlačový odbor Ministerstva vnútra SR.

Podujatie organizoval rezort v spolupráci s Úradom podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu. Príhovorom stretnutie otvorila a účastníkov privítala štátna tajomníčka ministerstva vnútra Denisa Saková.      

Na podujatie prišlo takmer 40 zástupcov miest a obcí zazmluvnených projektov v rámci výziev zameraných na výstavbu a rekonštrukciu materských škôl a komunitných centier. Cieľom stretnutia bolo ozrejmiť proces verejného obstarávania ako aj samotnú implementáciu investičných projektov. „Obstarávanie je veľmi zložitý proces, ktorý so sebou prináša množstvo otáznikov. Práve preto sa snažíme byť s prijímateľmi v neustálom telefonickom, písomnom i osobnom kontakte a tento proces im uľahčovať,“ povedala štátna tajomníčka rezortu vnútra Denisa Saková. Komunikácia rezortu s prijímateľmi je založená na báze partnerstva.      

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky je v rámci OP ĽZ sprostredkovateľským orgánom pre dve prioritné osi. Táto časť operačného programu pokrýva dva základné piliere života a fungovania marginalizovaných rómskych komunít. Na naplnenie cieľov operačného programu má rezort k dispozícii finančné prostriedky vo výške 330 miliónov eur zo zdrojov Európskej únie. „Našim hlavným cieľom je, aby sa čo najefektívnejšie zrealizovali projekty a prispelo sa tým k zlepšeniu situácie marginalizovaných rómskych komunít na Slovensku,“ vysvetlila generálna riaditeľka sekcie európskych programov ministerstva vnútra Adela Danišková.      

V rámci prioritnej osi 6 sú aktuálne vyhlásené štyri otvorené výzvy. Ide o výzvu zameranú na nakladanie s komunálnym odpadom a na nelegálne skládky, na výstavbu a rekonštrukciu materských škôl, na podporu prístupu k pitnej vode ako aj výzvu zameranú na výstavbu a rekonštrukciu komunitných centier. V tomto roku plánuje Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky vyhlásiť v rámci tejto prioritnej osi ďalšie dve výzvy. Jedna bude opätovne zameraná na výstavbu a rekonštrukciu komunitných centier, v rámci ktorej môžu o podporu žiadať aj mimovládne organizácie. Druhá výzva sa zameriava na rast počtu rómskych domácností s prístupom k zlepšeným podmienkam bývania ako aj na podporu programov bývania.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2017
MŽP vyhlásilo výzvu zameranú na triedený zber
Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) vyhlásilo výzvu pre najmenej rozvinuté okresy so zameraním na triedený zber. K dispozícii je pre nich 25 miliónov eur.
viac
17.04.2019
Naďalej pomáhame budovať komunitné centrá
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky, ako sprostredkovateľský orgán pre časť operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ), pomáha budovať a modernizovať vyše 100 komunitných centier na celom území Slovenskej republiky okrem Bratislavského samosprávneho kraja.
viac
02.12.2020
Obstarávanie nájomných bytov
Úrad pre verejné obstarávanie pripravil odborný materiál o obstarávaní nájomných bytov. Účelom je napomôcť verejným obstarávateľom, predovšetkým mestám a obciam, pri zabezpečení výstavby bytových domov s nájomnými bytmi v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní.
viac
29.04.2021
ZMOS odmieta vládne nariadenie k poplatkom za odpady
Združenie miest a obcí Slovenska odmieta návrh nariadenia vlády, ktorým sa ustanovuje výška sadzieb poplatkov za uloženie odpadov a podrobnosti súvisiace s prerozdeľovaním príjmov z poplatkov za uloženie odpadov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %