Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
03.09.2019 05:25

Múzeum otvorí výstavu o havranoch


Ilustračná snímka, zdroj: aa.ecn.cz


Krkavcovité vtáky, ich život, inteligenciu, miesto v prírode či vzťah s človekom, ale aj mýty a legendy, ktoré ich obklopujú. To všetko môžu spoznať návštevníci výstavy Havrany a ich príbuzní, ktorú 10. septembra o 15.00 h otvoria v Gemersko-malohontskom múzeu v Rimavskej Sobote.


„Výstava predstaví krkavcovité vtáky hniezdiace na území SR a ich život. Prostredníctvom fotografií a dermoplastických preparátov sa naučíte rozlišovať jednotlivé druhy vtákov tohto taxónu, zoznámite sa s mýtmi, bájkami a poverami, ktoré sa s nimi spájajú. Budete si môcť vyskúšať, aké je to byť v ich hniezde,“ priblížila kurátorka výstavy Monika Gálffyová.       

Dodala, že na záver si pomocou interaktívnych hier budú môcť návštevníci vyskúšať, či ich už dokážu od seba odlíšiť. Súčasťou výstavy je podľa jej slov aj cyklus prednášok a rozšíreného výkladu k výstave pre školské skupiny i verejnosť.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.08.2017
Výstava prezentuje policajné symboly zo 127 krajín sveta
Policajné uniformy, dôstojnícke čiapky, nášivky na rukávy, odznaky či vyznamenania zo 127 krajín uvidia návštevníci výstavy Policajné symboly zo sveta, ktorú dnes sprístupnili v priestoroch Gemersko-malohontského múzea (GMM) v Rimavskej Sobote.
viac
05.05.2018
Oslobodenie a koniec vojny si pripomenuli pietnym aktom a výstavou
Oslobodenie Rimavskej Soboty Červenou armádou a ukončenie druhej svetovej vojny si v piatok obyvatelia mesta a regiónu pripomenuli pietnym aktom pri pamätníku padlým na Námestí M. Tompu.
viac
10.12.2019
Múzeum otvorí výstavu Nieto majstra nad kováča
Vývoj kováčskeho remesla v regióne Gemer-Malohont predstaví pripravovaná výstava Nieto majstra nad kováča, ktorú v utorok 10. decembra o 15.00 h otvoria v Gemersko-malohontskom múzeu (GMM) v Rimavskej Sobote. Potrvá do 26. apríla 2020.
viac
08.09.2021
Výstava priblíži život aj hrozby, ktorým čelí syseľ pasienkový
Život, prostredie aj ohrozenia, ktorým sysle na Slovensku čelia, priblíži počas nasledujúcich mesiacov Gemersko-malohontské múzeum (GMM) v Rimavskej Sobote. Výstava, ktorej vernisáž sa uskutoční vo štvrtok (9. 9.), potrvá do januára 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %