Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.11.2016 01:15

Mosty kultúry


Pozvánka.


Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravilo tohto roku pre žiakov stredných škôl projekt pod názvom Mosty kultúry.


Záverečný program projektu sa uskutoční v kine Moskva dňa 12. novembra 2016 o 18. hodine. V rámci programu budú predstavené fotografické výstavy, zachytávajúce problematiku ľudských práv, a tiež žiacke prezentácie, ktoré vznikli na podnet realizovaných tvorivých dielní. Tie boli pripravené pre žiakov stredných škôl v septembri a v októbri tohto roka.

Najzaujímavejšie žiacke práce budú začlenené do festivalového programu Martinského cestovateľského festivalu. Organizátori tým motivujú mladých ľudí k vlastnej tvorbe, spočívajúcej v príprave multimediálnych prezentácií, ako aj ich nasledovnom prezentovaní svojim rovesníkom, žiakom základných škôl a širokej verejnosti. Autorov, rovnako i poslucháčov privádzajú výstupy projektu Mosty kultúry k zamysleniu sa nad kontrastmi moderného sveta, čo bolo jedným z cieľov projektu.

Spoluorganizátorom pripravovaných podujatí bude Martinský klub priaznivcov cestovania a Slovenské národné múzeum v Martine.

Projekt „Mosty kultúry“ je podporený z verejných zdrojov poskytnutých Fondom na podporu umenia a spolufinancovaný s podporou Žilinského samosprávneho kraja.

 

Autor: (Radoslav PANČÍK, Turčianske kultúrne stredisko v Martine)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2016
Ľudia žijú na ekologický dlh, upozorňuje SAŽP
Ľudia spotrebúvajú viac ako unesie planéta Zem a žijú na ekologický dlh. Pri predstavení jedinečného modelu pre výpočet ekologickej stopy – Ekomerača, na to upozornil Timotej Brenkus zo Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP).
viac
16.02.2017
Kultúrny február uzavrú tradičné fašiangové oslavy
Aj koncom februára majú múzeá, galérie, divadlá, kultúrne strediská, knižnice či hvezdáreň v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravenú lákavú ponuku podujatí pre návštevníkov i obyvateľov Žilinskej župy.
viac
23.05.2017
Mosty kultúry II.
Ďalšia, v poradí už druhá časť tvorivých dielní, pozostávajúca z cyklu prezentácií a panelových diskusií určených pre vybraných žiakov stredných škôl sa uskutoční opäť v priestoroch Centra voľného času Kamarát. Termín prezentácie bude 26. mája 2017.
viac
21.05.2020
Projekt TUKE a oceliarní chce zvýšiť záujem o techniku a podchytiť talenty
Popularizovať vedu medzi mladými ľuďmi a zvýšiť záujem o štúdium technického zamerania je zámerom vzdelávacieho projektu Technické talenty 2020+.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %