Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
28.11.2017 05:24

Most Ružín by po rekonštrukcii mohli otvoriť 10. decembra


Snímka zdroj: (tasr).


Práce na odstránení havarijného stavu mosta Ružín v týchto dňoch vrcholia. Ak zaťažovacia skúška dopadne dobre a stavebný úrad vydá kolaudačné rozhodnutie, prvé autá by cez most mohli prejsť 10. decembra 2017. Informoval o tom Úrad Košického samosprávneho kraja (KSK).


Koncom minulého týždňa na most položili asfaltové vrstvy vozovky a pripravili osadenie zvodidiel. "Pracovníci spoločnosti Strabag, s. r. o., ktorá je zhotoviteľom stavby, aktuálne pracujú na ukončení chodníkov, osadení zvodidiel, odstránení pomocných lávok a umiestnení vodovodného potrubia. Zhotoviteľ predpokladá, že v stredu 29. novembra sa uskutoční zaťažovacia skúška mosta. Ďalší postup bude závisieť od jej výsledkov," uviedla hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobriková.       

Po odovzdaní stavby bude nasledovať kolaudácia. Zároveň zasadne krízový štáb, ktorý od vyhlásenia mimoriadnej situácie 12. decembra 2016 koordinuje všetky činnosti súvisiace so zmierňovaním dôsledkov havarijného stavu. "Ak budú splnené všetky náležitosti, ktoré vyžaduje platná legislatíva, most cez Ružín bude otvorený pre dopravu v nedeľu 10. decembra 2017. Prvý autobus prímestskej autobusovej dopravy by mal prejsť po moste o 4:45 hod. ráno," doplnila hovorkyňa.       

Spoje prímestskej autobusovej dopravy podľa nového grafikonu už počítajú s linkami, ktoré budú prechádzať po moste a opätovne spoja krajské mesto s Hnileckou a Hornádskou dolinou.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.11.2020
KSK začína rekonštruovať zrútený most medzi Kysakom a Veľkou Lodinou
Košický samosprávny kraj (KSK) ukončil súťaž na výber zhotoviteľa, ktorý odstráni sutiny zrúteného mosta medzi Kysakom a Veľkou Lodinou. V najbližších dňoch by sa mali k mostu presunúť mechanizmy, ktoré budú realizovať práce.
viac
23.02.2021
Most pri obci Stretava budú musieť kompletne zrekonštruovať
Most na ceste II/555 pri obci Stretava v okrese Michalovce, na ktorom už niekoľko týždňov platia dopravné obmedzenia, bude musieť podstúpiť komplexnú rekonštrukciu.
viac
06.05.2021
Košický kraj začal s rekonštrukciou mosta za obcou Kluknava na Spiši
Most nad železničnou traťou Košice – Žilina za obcou Kluknava postavený v roku 1958 sa dočkal opravy. Košický samosprávny kraj začiatkom mája rozbehol jeho rekonštrukciu. Most bol dlhodobo v zlom stave, v betónových oporách sa nachádzali trhliny a hydroizolácia už bola nefunkčná.
viac
19.04.2022
Rekonštrukcia mosta v Michalovciach si vyžiada dopravné obmedzenia
Rekonštrukcia mosta M1608 cez rieku Laborec na Vinianskej ceste v Michalovciach, s ktorou chce Košický samosprávny kraj (KSK) začať v stredu (20. 4.), si vyžiada dopravné obmedzenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %