Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
29.03.2019 03:30

Mladí kresťania sa stretnú pod Zoborom na Diecéznom stretnutí mládeže


Ilustračná snímka (tasr)


Mladí kresťania sa zídu v Nitre na Diecéznom stretnutí mládeže P.S. 2019 – Pretvárame svet. Stretnutie sa uskutoční od 5. do 7. apríla. Aktivity budú sústredené najmä do nitrianskych kostolov v centre mesta a časť i do Divadla Andreja Bagara.


Sväté omše, modlitby, adorácia, svedectvá, hudobné vstupy, osobné rozhovory či workshopy budú sústredené v Piaristickom kostole svätého Ladislava, v kostolíku svätého Michala Na Vŕšku, v kláštornom kostole na Farskej ulici a v hradnej Katedrále, informoval hovorca Biskupstva Nitra Miroslav Lyko. V divadle si v sobotu 6. apríla popoludní budú môcť účastníci stretnutia pozrieť divadelné predstavenie Spomeň si na mňa v podaní žiakov miestneho cirkevného Gymnázia svätého Cyrila a Metoda. Následne sa budú môcť zúčastniť na evanjelizačnom večere s názvom Pretvárame Svet 2019 alebo Priamo do Srdca.       

Záštitu nad podujatím prevzal nitriansky biskup Viliam Judák, ktorý bude v spoločenstve mladých kresťanov počas celého víkendu. V nedeľu 7. apríla bude v Katedrále – Bazilike svätého Emeráma predsedať svätej omši.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2016
Biskupstvo chce otvoriť objekt služieb pre turistov tesne pred Vianocami
Nový objekt služieb pre turistov na Nitrianskom hrade by mal byť otvorený tesne pred tohtoročnými Vianocami. Podľa hovorcu Biskupstva Nitra Miroslava Lyka je objekt skolaudovaný, stále však chýba časť gastro technológie. Práve to je dôvodom, prečo sa otvorenie objektu služieb posunulo o pol roka.
viac
17.12.2017
Biskupstvo Nitra chce postaviť lanovku na Zobor za milión eur
Rímskokatolícka cirkev Biskupstvo Nitra chce postaviť novú kabínkovú lanovku na Zobor. S výstavbou plánuje začať v budúcom roku, prevádzku lanovky plánuje spustiť v roku 2019.
viac
18.09.2018
Nitrianska radnica chce do ulíc poslať rómske poriadkové hliadky
V budúcom roku by v nitrianskych uliciach mohli na dodržiavanie poriadku dozerať rómske hliadky. Mestskí poslanci na svojom septembrovom rokovaní schválili podanie projektu zameraného na zvýšenie zamestnanosti ľudí žijúcich v prostredí marginalizovaných rómskych komunít.
viac
27.02.2020
Mesto Nitra bude mať koordinátora pre prácu s mládežou
V Nitre bude pôsobiť koordinátor pre prácu s mládežou. Radnica chce na mzdu pre nového pracovníka získať dotáciu z ministerstva školstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %