Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
07.02.2018 12:08

Mladí folkloristi sa môžu prezentovať na súťaži Zvonky


Plagát Zvonky.


Detské ľudové hudby, spevácke skupiny, sólisti speváci a sólisti inštrumentalisti majú ešte niekoľko dní na to, aby sa prihlásili do postupovej súťaže Zvonky. Posledný termín podávania prihlášok je štvrtok 8. februára.


Ako informoval organizátor podujatia, ktorým je Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre, prehliadka hudobného folklóru detí Zvonky je základným stupňom celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky Vidiečanova Habovka. Mladí folkloristi budú súťažiť v kategóriách detské ľudové hudby, detské spevácke skupiny, sólisti speváci, spevácke duá a sólisti inštrumentalisti.       

Hlavným cieľom súťaže je nadobúdanie vedomostí, zručností i umelecký a odborný rast kolektívov a jednotlivcov prostredníctvom umeleckej tvorby v oblasti hudobného folklóru. „Na súťaži sa môžu zúčastniť všetky kolektívy a sólisti, ktorí sú členmi niektorého detského folklórneho súboru, folklórnej skupiny alebo pôsobia samostatne, vyvíjajú svoju umeleckú činnosť na území Slovenskej republiky a z tohto územia aj čerpajú hudobný folklórny materiál,“ uvádza sa v propozíciách súťaže.       

Súťažiacich bude hodnotiť odborná porota, ktorá ich zaradí do zlatého, strieborného a bronzového pásma. „Okrem toho sa určuje aj priamy postup do vyššieho kola v každej kategórii. Dátum konania súťaže Zvonky je 1. marca v KOS v Nitre,“ pripomenuli organizátori.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2018
Žiaci ZŠ Benkova v Nitre si prevzali cenu za druhé miesto v celosvetovej súťaži
Žiaci nitrianskej Základnej školy (ZŠ) Benkova uspeli v celosvetovej detskej osvetovej súťaži s názvom Young Heroes – Readers are Leaders, teda Mladí hrdinovia – Čitatelia sú lídri. Za druhé miesto získali finančnú odmenu, šek v hodnote 2500 eur na nákup kníh si prezvali v utorok.
viac
26.11.2018
Najlepšie vzduchom poháňané auto skonštruovali žiaci zo Serede
Automobilka Jaguar Land Rover vo svojom nitrianskom závode zorganizovala v novembri prvý ročník národnej súťaže s názvom Jaguar Challenge, určenej žiakom základných žiakov.
viac
10.01.2019
Krajské osvetové stredisko vydáva knihu o tradičných detských hrách
Enci, benci, na kamenci... je názov novej publikácie, ktorú vydáva Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre. Monografia Agáty Krausovej a kolektívu autorov sa venuje tradičným detským hrám Nitrianskeho kraja.
viac
24.03.2020
Divadlo Aréna spúšťa Detskú Univerzitu Komenského Online špeciál
Divadlo Aréna v spolupráci s IT spoločnosťou DATALAN spúšťa vzdelávací projekt Detská Univerzita Komenského Online špeciál, určený pre deti na celom Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %