Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.08.2017 07:00

Ministerstvo zverejnilo prvú výzvu Fondu na podporu kultúry národnostných menšín


Najdôležitejšou podmienkou na úspešnú registráciu je preukázať minimálne 3 roky pôsobenia v oblasti menšinovej kultúry.


Fond na podporu kultúry národnostných menšín, ktorého vznik odsúhlasila NR SR na základe návrhu vládneho zákona v máji tohto roku, uverejnil prvú výzvu na registráciu organizácií národnostných menšín.


Organizácie sa môžu zaregistrovať do 8. septembra 2017 vyplnením a odoslaním registračnej listiny. Najdôležitejšou podmienkou na úspešnú registráciu je preukázať minimálne 3 roky pôsobenia v oblasti menšinovej kultúry. Úspešne zaregistrované organizácie sa môžu zúčastniť zhromaždenia organizácií, ktoré volia členov odborných rád, a zároveň majú možnosť predkladať návrhy na členov odborných rád. Odborné rady budú v nasledujúcich dvoch rokoch posudzovať žiadosti a odporúčať riaditeľovi projekty na podporu vrátane výšky finančných prostriedkov, ktoré majú byť poskytnuté na konkrétny projekt. Zhromaždenie organizácií je naplánované na začiatok októbra.

Vznik Fondu na podporu kultúry národnostných menšín ako verejnoprávnej inštitúcie iniciovalo a v podobe návrhu zákona predložilo ministerstvo kultúry. Fond začal svoju činnosť vykonávať od 1. augusta 2017. Cieľom fondu je podpora kultúry 13 národnostných menšín žijúcich v Slovenskej republike. Jeho rozpočet je 8 miliónov eur ročne.

Viac informácií: http://www.narodnostnemensiny.gov.sk/

Autor: (mksr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.08.2016
Fond na podporu kultúry národnostných menšín chcú zriadiť v júli 2017
Fond na podporu kultúry národnostných menšín by mohol začať fungovať v lete 2017. Odhaduje to splnomocnenec vlády SR pre národnostné menšiny László Bukovszky.
viac
29.09.2020
Prvé kiná dostanú podporu už v októbri
Audiovizuálny fond včlenil 500 tisíc eur pre 57 prevádzkovateľov kín na Slovensku. Pandémia koronavírusu totiž výrazne zasiahla aj kiná. Ako prvé boli zrušené verejné podujatia a s nimi i filmové predstavenia.
viac
08.10.2020
Predĺženie termínu výzvy pre nezávislú kultúru
Fond na podporu umenia predĺžil prijímanie žiadostí v rámci mimoriadnej výzvy do 8. októbra. Výzva je určená najmä na pomoc pre jednotlivcov pôsobiacich v oblasti divadla, tanca, hudby, literatúry a vizuálneho umenia. Predĺženie výzvy je z dôvodu nevyčerpania alokovaných zdrojov.
viac
07.01.2021
Výzva Fondu na podporu kultúry národnostných menšín
Dávame do pozornosti termín na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie alebo štipendia na rok 2021 pre maďarskú a rómsku národnostnú menšinu z Fondu na podporu kultúry národnostných menšín. Termín predkladania žiadostí je do 15. januára 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %