Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.03.2019 11:40

Minister L. Sólymos pozastavil schvaľovanie nového návštevného poriadku TANAP-u


Ilustračná snímka, zdroj: Podtatranské noviny


Minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd) pozastavil proces schvaľovania návrhu nového návštevného poriadku Tatranského národného parku (TANAP). Cieľom je vytvoriť dostatočný priestor pre diskusiu.


„Návštevný poriadok nášho najstaršieho národného parku musí predovšetkým rešpektovať ochranu prírody, ale zároveň musí byť moderný, prehľadný a spĺňať potreby návštevníkov národného parku,“ povedal Sólymos po stretnutí s predstaviteľmi iniciatívy Aj my sme Tatry, s ktorou rokoval o ich hromadnej pripomienke k návrhu.       

Po prijatí a zapracovaní všetkých návrhov a pripomienok bude pôvodný návrh návštevného poriadku TANAP-u podľa envirorezortu doplnený a v čo najkratšom čase prijatý.       

Návrh nového návštevného poriadku, ktorý pripravila Správa TANAP-u pôvodne počítal s viacerými zmenami. Tie sa týkali najmä dĺžky sezónnej uzávery, obmedzení pre horolezcov aj psičkárov či regulácie geocachingu. Návrh kritizovali okrem iniciatívy aj Slovenský horolezecký spolok JAMES, vodáci, skialpinisti či iniciatíva Zvierací ombudsman.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.01.2017
Minister L. Sólymos avizuje zdraženie skládkovania odpadov
Skládkovanie má na Slovensku zdražieť. Ministerstvo životného prostredia plánuje pripraviť nový zákon o poplatkoch za uloženie odpadov, avizoval dnes (24. 1.) na tlačovej konferencii šéf rezortu László Sólymos.
viac
12.10.2017
Envirorezort predstavil výsledky odberov vody zo studní v bratislavskej Vrakuni
Štátny geologický ústav Dionýza Štúra (ŠGÚDŠ) dnes predstavil prvú fázu systému, ktorý monitoruje environmentálne záťaže, vrátane skládky vo Vrakuni. Systém umožňuje v aktuálnom čase kontrolovať a porovnávať údaje o znečistení podzemných vôd.
viac
05.01.2018
Minister Sólymos by chcel v tomto roku dotiahnuť zonáciu TANAP-u
Minister životného prostredia László Sólymos by bol rád, keby sa v tomto roku podarilo dotiahnuť zonáciu Tatranského národného parku (TANAP). O potrebe nového modelu fungovania v Tatrách sa hovorí už roky.
viac
22.02.2018
L. Sólymos: Na podporu environmentálneho vzdelávania pôjde takmer 155-tis. eur
Takmer 155-tis. eur zo Zeleného vzdelávacieho fondu (ZVF) si rozdelia organizácie tretieho sektora so zameraním na environmentálnu výchovu, vzdelávanie a osvetu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %