Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
15.10.2018 06:35

Milovníci strašidiel sa stretnú na Martinskom vrchu


Ilustračná snímka


Milovníci strašidiel sa zídu v areáli Martinského vrchu v Nitre. V stredu 31. októbra sa vo večerných hodinách uskutočnia strašidelné halloweenske prehliadky bývalých kasární pod Zoborom, ktoré pripravilo mesto Nitra a Nitrianska organizácia cestovného ruchu (NOCR).


 „Tajomnú atmosféru podčiarknu svetielka, lampáše, tekvice, mátohy a strašidelné príbehy o strašidlách spod Zobora, ktoré porozpráva náš sprievodca,“ informovala Dana Póčiková z NOCR.       

Návštevníci si budú môcť vybrať z dvoch typov prehliadok. Prehliadka pre peších sa začne o 17. a o 19. hodine pred bránou Martinského vrchu na Dobšinského ulici, kde bude na návštevníkov čakať sprievodca. Pripravená je aj halloweenská jazda turistickým vláčikom s odchodom o 18. hodine zo Svätoplukovho námestia spojená s prehliadkou Martinského vrchu. „Lístok na prehliadku turistickým vláčikom je potrebné si zakúpiť vopred z dôvodu obmedzenej kapacity vláčika,“ upozornila Póčiková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2016
V Nitre modernizujú onkológiu. Dôvodom je nárast počtu pacientov
Oddelenia rádioterapie a klinickej onkológie v nitrianskej fakultnej nemocnici prechádza rekonštrukciou. Spodná časť pavilónu sa opravuje a modernizuje. S prácami sa začalo v marci, ukončené majú byť v priebehu júna.
viac
10.06.2016
Trofej muflóna zo zvernice Mrázov je druhou najsilnejšou trofejou na svete
Najlepšie poľovnícke trofeje zo Slovenska i zahraničia, poľovnícku kultúru, históriu a tradície predstavuje poľovnícka výstava Poľovníctvo a príroda, ktorá potrvá do nedele 12. júna na nitrianskom výstavisku.
viac
10.08.2016
Peniaze určené na platy štrajkujúcich učiteľov dá mesto na prevádzku škôl
Peniaze na platy, o ktoré v januári prišli štrajkujúci učitelia v Nitre, zostanú na školách, kde títo pedagógovia učia.
viac
19.04.2024
Historická prehliadka na Martinskom vrchu predstaví keltské dejiny mesta
Prehliadka Martinského vrchu v Nitre i keltský sviatok Beltine budú témami podujatia, ktoré usporadúva nitrianske turistické informačné centrum (TIC). Konať sa bude v bývalých kasárňach pod Zoborom 30. apríla večer.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %