Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.06.2018 11:28

Milovníci ľudových piesní sa zídu v Parku Janka Kráľa


Plagát - pozvánka


V Parku Janka Kráľa v Zlatých Moravciach sa v nedeľu 17. júna zídu milovníci ľudových piesní, aby si zaspievali spoločne s folklórnymi súbormi. Podujatie s názvom Zaspievaj si ľudovku naživo v parku organizuje tamojšie Mestské múzeum, ktoré je pobočkou Ponitrianskeho múzea.


Ľudové piesne zaznejú v podaní Speváckej skupiny Zlatomoravčianka a účinkujúcich hostí z folklórnych a speváckych súborov Inovec, Zlatňanka, Babička, Kolovrátok, Trnky, Chyzerovčanka a Lupienok. „Budú sa spievať pesničky zo Zlatých Moraviec a okolia i z repertoáru Vlasty Mudríkovej,“ uviedla Ľubica Packová-Zahradárová z Ponitrianskeho múzea.       

Ako doplnila, Spevácka skupina Zlatomoravčianka spolupracuje pri zachovávaní a šírení ľudových tradícií s Mestským múzeom v Zlatých Moravciach pravidelne. „Vlani to bolo pri podujatiach Toč sa, toč kolovrátok, Fašiangy v múzeu, Dožinky, Slivkobranie, Páračky či hodová slávnosť, ktorá bola sfilmovaná v Dome ľudového bývania v Šali,“ dodala Packová-Zahradárová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2016
Na nádvorí Migazziovského kaštieľa sa bude variť slivkový lekvár
Tradíciu jeho varenia, ktorá sa pomaly vytráca z domácností, oživí 9. septembra Mestské múzeum v Zlatých Moravciach, pobočka Ponitrianskeho múzea v Nitre. O kultúrny program sa postará spevácky súbor Kolovrátok z Prílep.
viac
25.11.2018
Ponitrianske múzeum pripravuje výstavy i ukážky ľudových zvykov
Ponitrianske múzeum pripravuje na december viacero podujatí zameraných na prezentáciu výtvarného umenia i vianočných zvykov. Konať sa budú vo výstavných priestoroch v Nitre aj v pobočkách múzea v Zlatých Moravciach a Šali.
viac
18.05.2020
Mestské múzeum predstavuje jaskyne ukrývajúce sa v pohorí Tribeč
Unikátne prírodné útvary ukrývajúce sa v hĺbke jaskýň predstavuje výstava Jaskyne v našom regióne. Sprístupnená je v priestoroch Mestského múzea v Zlatých Moravciach, návštevníci si ju môžu pozrieť do 20. novembra.
viac
06.05.2023
Múzeum predstaví archeologické nálezy i obnovu hradu Gýmeš
Nálezy z piatich rokov menších archeologických výskumov na hrade Gýmeš a desiatich rokov jeho stavebnej obnovy prezentuje výstava v Múzeu v Zlatých Moravciach. Pre verejnosť bude sprístupnená od 10. mája do konca septembra tohto roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %