Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.06.2017 04:24

Mikuláš počas leta zabaví domácich i návštevníkov


Pozvánka.


Letné kino, otvorené javisko, animačný program, deň pre deti, tanečná či barmanská šou. To je len stručná ochutnávka toho, čo radnica pre Mikulášanov a návštevníkov mesta pripravila počas tohtoročných letných prázdnin.


„V Liptovskom Mikuláši sme v rámci Mikulášskeho leta 2017 pripravili desiatky podujatí, ktoré spestria každý týždeň od stredy do nedele,“ uviedol primátor Ján Blcháč. Program Mikulášskeho leta s podtitulom Mikuláš vás baví koncipovalo mesto v spolupráci s Domom kultúry tematicky.

„Stredy patria hudbe na Námestí osloboditeľov. Predstavia sa domáci muzikanti ako Mr. Rudy, Janko Majerčík, Spectrum či orchester Art Septet Nicolaus,“ vymenovala Soňa Višňovská z mestského úradu. V záhrade mestského Múzea Janka Kráľa si na svoje prídu aj priaznivci kinematografie. Od 21:30 hod. im v letnom kine každú stredu ponúknu kvalitné filmy zo Slovenska a zahraničia.

Priestor pre začínajúcich umelcov sme na otvorenom javisku vyhradili každý štvrtok od 19:30 hod., podotkla Soňa Višňovská. V piatky pútavou formou v Múzeu Janka Kráľa odprezentujú históriu mesta v programe Nechajte sa zlapať.

Pestrou programovou skladbou oplývajú soboty. „V júli nás počas sobôt čaká vystúpenie Duchoňovcov, Palúčanský deň, nočný beh mestom, Liptovfest či Mikulášsky džezový festival,“ uviedla. Nedele sú koncipované ako priateľské k našim najmenším. Na námestí je v tento deň nachystané premietanie detských filmov. Okrem toho sa v tento deň uskutočnia aj viaceré hudobné a športové podujatia ako cyklistické preteky, vystúpenie talentovanej speváčky Barbory Hazuchovej či prešovskej dixielandovej kapely.

„Do zostavy sme zakomponovali aj sprievodcovské programy, ktoré ponúkne naše informačné centrum. Priblížia históriu podanú nevšedným spôsobom a najväčšie atrakcie Mikuláša. Už tradične nebude chýbať ani Bažant kinematograf od 24. do 26. júla,“ dodala Soňa Višňovská.

 

 

Autor: (Viktória ČAPČÍKOVÁ, MsÚ Liptovský Mikuláš)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2017
Prešov sa bude hýbať
Projekt HÝBSA Slovensko sa presúva na východ. V Prešove nás čaká celodenné  športovo-zábavné podujatie pre celú rodinu. Stačí sa zaregistrovať.
viac
30.06.2017
V Schaubmarovom mlyne otvoria letnú sezónu
Tento víkend sa oficiálne začne v pezinskom Schaubmarovom mlyne letná sezóna, ktorá bude plná koncertov, výstav a ďalšieho zaujímavého programu, tak pre deti ako aj pre dospelých. Vstup je voľný.
viac
14.07.2017
Žilinské kultúrne leto pokračuje
Víkend a nasledujúci týždeň spríjemnia v Žiline obyvateľom, ale aj návštevníkom zaujímavé kultúrne podujatia.
viac
21.07.2017
Nenechajte si ujsť pestrý víkend v bratislavskom regióne
Návštevníci bratislavského regiónu sa tento víkend môžu tešiť na podujatia Bratislava in the sky, LARP Kráľovstvo Vína, Summer Night Hafla 2017 - Oriental Garden party, Iva Bittová & Mucha Quartet (Viva Musica), Muž so železnou maskou na Červenom Kameni, Svätojakubský jarmok, 3. GULÁŠ FEST.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %