Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.03.2017 02:42

MIK pripravila v sobotu prehliadku mesta a kostola zadarmo


Námestie sv. Egídia v Poprade.


Mestská informačná kancelária (MIK) v Poprade pripravila v rámci jarných prázdnin v sobotu 11. marca prehliadku námestia sv. Egídia a kostola sv. Egídia zadarmo.


Ako uviedol Rastislav Hudec z MIK, prehliadky sa uskutočnia o 13:30 a 15. hodine.      

Počas Svetového dňa sprievodcov 21. februára, ktorý tento rok pripadol na utorok, MIK v Poprade pripravila pre záujemcov tri bezplatné prehliadky námestia a kostola. Podľa slov Hudeca bol o ne záujem, avšak viacero ľudí sa na informačnú kanceláriu obrátilo s prosbou, či by takéto podujatie nemohli zorganizovať aj počas víkendu. Aj preto prišla MIK s bezplatnou prehliadkou v čase, keď sú v Prešovskom a Košickom kraji jarné prázdniny. Zraz záujemcov bude v priestoroch informačnej kancelárie.      

Kostol sv. Egídia je najvzácnejšou historickou pamiatkou v centre Popradu. Jeho vznik je datovaný do druhej polovice 13. storočia. Za sebou má niekoľko úprav, v rokoch 1994 až 1998 bola reštaurovaná loď chrámu a ranogotický portál pri južnom vstupe do kostola. Bohoslužby sa v kostole konajú v pondelok až piatok o 12. hod. a v nedeľu o 6. a 17. hodine.      

MIK robí v kostole pravidelné prehliadky počas pracovných dní vždy o 15. hodine.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.08.2016
Prázdniny bez nudy
V utorok 16. augusta sa na diakovskej Colnici uskutočnil už siedmy ročník obľúbeného podujatia Prázdniny bez nudy, ktorého organizátormi sú Miestny odbor Matice slovenskej v Diakovej a Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK.
viac
05.07.2017
Bedeker novinkou letnej turistickej sezóny v Poprade
Návštevníci Popradu majú počas letnej turistickej sezóny k dispozícii premiérovo Bedeker mesta Poprad.
viac
28.08.2020
Pamiatky v meste Skalica budú počas víkendu prístupné zadarmo
Počas posledného augustového víkendu (29. a 30. 8.) budú pamiatky v meste Skalica otvorené pre návštevníkov zdarma. Informovala o tom Katarína Pavková z Turistickej informačnej kancelárie (TIK) v Skalici.
viac
20.05.2021
Mestská informačná kancelária Poprad pripravila na jún sériu cyklovýletov
Mestská informačná kancelária (MIK) v Poprade pripravila na jún sériu cyklovýletov, ktoré budú každú stredu. Zúčastniť sa na nich môžu Popradčania, ale aj návštevníci mesta, informovala o tom riaditeľka MIK Poprad Lucia Pitoňáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %