Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
16.08.2017 11:04

Mestský hrad v Kremnici ovládnu strašidlá a hrôzy minulosti


Kremnický hrad - ilustračná snímka


Mestský hrad v Kremnici ovládnu strašidlá. Hrôzy minulosti, ktoré zostávajú zatratené v zabudnutí dejín, ožijú na podujatí z cyklu Letné noci múz návštevníkom pripomenú desivé scény plné príbehov, legiend i reálnych udalostí z histórie Kremnice a okolia. Podujatie sa bude konať v piatok 25. augusta.


    "Od 19.00 h každú celú hodinu na Mestskom hrade v Kremnici budú môcť návštevníci zažiť strašidelné hrané prehliadky, v ktorých postupne spoznajú príbeh krutého kata, kremnickej bosorky, upírov, ktorí vyčíňajú v okolí a ďalšie," informovala Erika Haas Kianičková z kremnického Múzea mincí a medailí.       

Súčasťou podujatia budú aj sprievodné akcie, ktoré dotvoria atmosféru nočných prehliadok hradu. Jedinečný bude nočný pohľad na Kremnicu z vyhliadkovej veže, ukážky organovej hudby v kostole sv. Kataríny. Na podujatí sa návštevníci dozvedia aj čosi o hviezdnej oblohe, ktorú im priblížia hvezdári zo Žiaru nad Hronom.      

 "Nočné prehliadky budú unikátnym zážitkom pre všetkých milovníkov hrôzy. Ponúknu možnosť strachu a adrenalínu pod nočnou oblohou, spoznanie histórie aj fiktívnych postáv z Kremnice, no prinesú tiež jedinečný pohľad na mestský hrad v nočných hodinách," dodala Haas Kianičková.                               

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2018
Na Mestský hrad opäť zavítajú strašidlá so svojimi historkami
Kremnické Múzeum mincí a medailí bude v areáli Mestského hradu odkrývať pod rúškom večera a noci ďalšie neobjavené poklady. Návštevníci, ktorí nestihli stretnutie so strašidlami v júli, tu majú možnosť uvidieť v piatok 17. augusta krátke divadelné scénky s priliehavým pomenovaním Strašidlá na hrade.
viac
26.12.2018
Prehliadky Mestského hradu oživí rozprávka Anjel pána
Sviatočné obdobie spestrí na Mestskom hrade v Kremnici špeciálne podujatie s názvom Rozprávkové Vianoce. Prehliadky Mestského hradu oživí v piatok 28. decembra obľúbená vianočná rozprávka Anjel pána.
viac
26.06.2019
Krajská dominanta láka návštevníkov na leto plné zážitkov
Prázdninové mesiace júl a august využite na návštevu Trenčianskeho hradu v správe Trenčianskeho múzea v zriaďovateľskej pôsobnosti župy!
viac
15.06.2020
Podzemie Trenčianskeho hradu ovládnu na tri mesiace strašidlá
Podzemie Trenčianskeho hradu ovládnu počas najbližších troch mesiacov strašidlá. Unikátna expozícia strašidiel českého autora Aleša Drašnara má na Slovensku premiéru.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %