Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
06.11.2017 01:00

Mestskí poslanci schválili predaj pozemkov v záhradkovej osade


Záhradková osada na sídlisku Zádad I. Snímka zdroj: (poprad.sk).


Mestské zastupiteľstvo (MsZ) mesta Poprad schválilo spôsob predaja pozemkov v záhradkárskej osade (ZO) na sídlisku Západ I.


Pred 5 rokmi vtedajšie MsZ neschválilo predaj mestských pozemkov o celkovej výmere 9 387 m2 v tejto záhradkárskej osade, ale žiadalo ako vyrovnanie náhradné pozemky. Záhradkári sa o majetkovoprávne vysporiadanie snažia od roku 1997, kedy nadobudol platnosť Zákon o užívaní pozemkov v zriadených záhradkových osadách a vyporiadaní vlastníctva k nim.

Záhradkári počas svojho pôsobenia zveľadili územie, ktoré bolo kedysi močariskom a smetiskom. MsZ na svojom októbrovom zasadnutí schválilo spôsob prevodu nehnuteľností, teda parciel, na ktorých sú záhradky v ZO na Západe I predajom za cenu určenú podľa znaleckého posudku 8,31 €/m2 užívateľom týchto záhradiek z dôvodu hodného osobitného zreteľa s podmienkou predkupného práva pre mesto Poprad na dobu 30 rokov.

„Ďakujem za nás všetkých, aj za tých záhradkárov, ktorí sa toho nedožili, poslancom a vedeniu mesta, že po dvadsiatich rokoch sa jednohlasne zmenilo rozhodnutie mesta Poprad a odsúhlasili nám predaj pozemkov. Je to veľký posun, že ich získame do vlastníctva a nádej pre všetkých záhradkárov, pretože v Poprade máme 2 tisíc záhradiek na viac ako 200 hektároch pôdy, že sa konečne dohodneme aj so súkromnými vlastníkmi,“ uviedol predseda ZO SZZ č. 35-18 Západ I. Jozef Kubus.

„Som rád, že veci, ktoré sa riešili 20 rokov sa pohli. Uznesenie z roku 2012 nebolo dobré. Chceli sme záhradkárom pomôcť a verím, že budú spokojní. Majetkovoprávne vysporiadanie pozemkov riešia všetky záhradkárske osady, ale na Západe I bolo najviac mestských pozemkov. Som rád, že som poslancov presvedčil, aby sme krivdu spred desiatok rokov dokázali napraviť,“ uzavrel primátor Popradu Jozef Švagerko.

Autor: (mar)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2017
Mestské múzeum pripravilo tvorivé dielne Čaro drotárstva
Mestské múzeum v Zlatých Moravciach, pobočka Ponitrianskeho múzea v Nitre pripravilo v spolupráci s Galériou Drotárie v priestoroch múzea tvorivú dielňu pod vedením umeleckých drotárov Jozefa Šaba a Jozefa Mačicu.
viac
15.11.2017
Poslanci schválili odpredaj pozemkov významnému investorovi
Mestské zastupiteľstvo v Detve v utorok 14. novembra 2017 schválilo odpredaj pozemkov na ploche Priemyselného parku Detva – Trstená pre investora Punch Precision Detva, s. r. o..
viac
02.10.2021
Ružinov odkúpi 12,7 ha pozemkov na Ostredkoch, zabráni tak výstavbe
Bratislavský Ružinov odkúpi na Ostredkoch, jednom z najväčších sídlisk mestskej časti, od súkromného vlastníka 12,7 hektára pozemkov za 3,75 milióna eur. Ide o približne tretinu celého sídliska.
viac
13.05.2022
Zvolen predáva veľké pozemky, môžu tam byť objekty vyššej občianskej vybavenosti
Mesto Zvolen predáva rozsiahle pozemky s rozlohou 38 550 štvorcových metrov (m2). Pozemky sa nachádzajú v severnej časti mesta v lokalite Rákoš. Minimálna výška kúpnej ceny je stanovená na 3,35 milióna eur. Mesto o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %