Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
17.10.2018 06:05

Mestskí poslanci sa zídu poslednýkrát pred komunálnymi voľbami


Mestský úrad Nitra, ilustračná snímka, zdroj: wikimapia.org


Nitrianski mestskí poslanci sa vo štvrtok (18. 10.) zídu poslednýkrát pred novembrovými komunálnymi voľbami.


Rokovať budú o viacerých dôležitých materiáloch. Okrem iného je medzi nimi aj návrh parkovacej politiky mesta, opatrenia na riešenie problémov s neprispôsobivými občanmi, ale aj etický kódex poslanca či rozhodovanie o nakladaní s mestským majetkom.       

Nitrianska radnica pracuje na stratégii parkovania už dlhšiu dobu. V materiáli, o ktorom budú rozhodovať poslanci, navrhuje niekoľko východísk pri parkovacej politike mesta. Je medzi nimi značenie parkovacích miest, zjednosmernenie vybraných komunikácií, regulácia spoplatneného parkovania, hľadanie lokalít pre výstavbu nových parkovacích miest a ďalšie opatrenia.       

Mestské zastupiteľstvo sa bude zaoberať aj riešením problémov s neprispôsobivými občanmi, ktoré sa predovšetkým v okrajových častiach Nitry stávajú kritickými. Obyvatelia Dražoviec hovoria o rabovaní a strachu vychádzať na ulicu, s podobnými ťažkosťami sa na poslancov obracajú aj občania z mestskej časti Krškany. Poslanci budú rozhodovať o viacerých opatreniach, ktoré by mali pomôcť pri riešení týchto problémov.       

Sú medzi nimi kroky zamerané na odstraňovanie čiernych stavieb, na zisťovanie nelegálnych ubytovní, na prácu polície, rozširovanie kamerového systému, ale aj na opatrenia v oblasti vzdelávania a sociálnej oblasti.       

Poslanci budú okrem toho rokovať aj o etickom kódexe poslanca, o pravidlách pri výbere dopravcu, o vybavení komunitného centra na Orechovom dvore, kam mesto sťahuje neplatičov, i o nakladaní s majetkom, napríklad o odpredaji časti areálu a skladísk v bývalej kafilérii. Mestské zastupiteľstvo sa opäť zíde 15. novembra, ale už v novom zložení, ktoré vzíde z komunálnych volieb 10. novembra. Nových poslancov bude čakať schvaľovanie rozpočtu na rok 2019.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.12.2017
Nitra bude na budúci rok hospodáriť s viac ako 60 miliónmi eur
Nitrianska radnica zverejnila návrh mestského rozpočtu na rok 2018. Ako sa v ňom uvádza, Nitra bude na budúci rok hospodáriť s vyrovnanými financiami, kde príjmy aj výdavky budú na úrovni 60 631 505 eur. Návrh rozpočtu budú mestskí poslanci schvaľovať na svojom zasadnutí 14. decembra.
viac
02.01.2018
Na rekonštrukciu verejného osvetlenia vyčlenili v Malackách 1,1 milióna eur
Mestské zastupiteľstvo (MsZ) na svojom poslednom tohtoročnom zasadnutí (7. decembra) rokovalo aj o rozpočte mesta. Tento dôležitý dokument prešiel bez pripomienok tak, ako bol navrhovaný.
viac
28.10.2018
M. Kaliňák:Znalosť kompetencií orgánov samospráv je kľúčom k férovému hodnoteniu
Kým v susednej Českej republike zvolili starostov a primátorov poslanci zastupiteľstiev, na Slovensku vzídu štatutári obcí i poslanci priamo z komunálnych volieb, ktoré sa uskutočnia v sobotu 10. novembra.
viac
29.08.2020
Poslanci v Michalovciach rokovali o zmene územného plánu
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Michalovciach vo štvrtok odštartovali proces obstarania deviatej zmeny územného plánu mesta. Dôvodom je 37 žiadostí od fyzických i právnických osôb o zmenu funkčného využitia územia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %