Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.03.2019 11:15

Mestskí policajti šetria životné prostredie


Ilustračná snímka S. Osuský


Súčasťou vozového parku Mestskej polície Malacky je nový elektromobil. K vozidlám so spaľovacím motorom pribudlo auto na elektrický pohon s nulovými emisiami.


Elektromobil značky Nissan v hodnote 33 000 eur mesto zakúpilo s podporou dotácie 28 000 eur z Environmentálneho fondu v rámci projektu Elektromobilita. Mestská polícia prevzala vozidlo v závere minulého roka. Po jeho príprave na potreby polície (montáž vysielačky, montáž svetelného a zvukového zariadenia, vonkajšie označenie vozidla) a následnom školení všetkých príslušníkov začalo slúžiť pred pár dňami. V súčasnosti je už plne využívané na území celého mesta.

„Pre požiadavky mestskej polície je elektromobil ideálnym vozidlom,“ povedal vedúci Oddelenia preventívnych aktivít MsP Vladislav Kunák, autor projektu. Benefitom auta je lacná a tichá prevádzka, nenáročná údržba, lepšia akcelerácia. Ďalším obrovským plusom sú nulové emisie z výfukových plynov, čím mesto prispieva k znižovaniu negatívnych vplyvov na životné prostredie. Prekážkou v rámci mesta nie je ani dojazd, ktorý je pri plnom nabití okolo 270 km. „Dobíjanie trvá približne 30 minút. Momentálne využívame bezplatnú nabíjaciu stanicu v meste, ktorá je k dispozícii pre široké okolie,“ dodal V. Kunák.

Zakúpením „zeleného vozidla“ mesto modernizuje vozový park a zároveň prispieva k lepšiemu a čistejšiemu prostrediu okolo nás všetkých.

Autor: N. Bednáriková


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2016
Mestská polícia v Partizánskom bude pomáhať obyvateľom pri kúpe áut
Pomáhať obyvateľom pri kúpe motorových vozidiel, prostredníctvom vyhľadania údajov o ich majiteľoch, bude Mestská polícia (MsP) v Partizánskom. Jej príslušníci môžu potenciálnych kupcov takto upozorniť, že automobil nie je na polícii prihlásený a kupovať by ho nemali.
viac
17.09.2018
Trebišov získal dotáciu na zakúpenie elektromobilu pre mestskú políciu
Mestu Trebišov bola schválená žiadosť o poskytnutie podpory na realizáciu projektu „Elektromobilom k lepšiemu životnému prostrediu v Trebišove“. Výzvu, na ktorú mesto reagovalo, vyhlásil Environmentálny fond.
viac
13.10.2018
Martinskí mestskí policajti budú jazdiť aj na elektromobile
K vozidlám Mestskej polície v Martine pribudne vďaka úspešnej žiadosti o dotáciu z Environmentálneho fondu nový elektromobil. Mestskí policajti by ho mali začať využívať na konci roka 2018. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová.
viac
12.01.2019
Mestskí policajti jazdia na elektromobile, mesto naň získalo dotáciu
Mestská polícia v Trebišove bude pre svoje potreby využívať nový elektromobil. Mesto ho zakúpilo s podporou dotácie 30.000 eur z Environmentálneho fondu, z vlastných zdrojov na to vyčlenilo 9800 eur. Elektromobil v piatok slávnostne odovzdal vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %