Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.10.2019 03:05

Mestskí policajti využívajú v teréne elektrické motorky


Ilustračná snímka, zdroj: Košice Online


Mestská polícia v Poprade od pondelka využíva dve elektrické motorky. Radnica rozšírila doteraz využívané dopravné prostriedky o nový druh ekologickej dopravy. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Poprad Jarmila Hlaváčová.


"Elektrické motorky sú tiché a hlavne ekologické, a preto verím, že sa osvedčia podobne ako bikesharing, ktorý si za krátku dobu ľudí naozaj získal. Ide o skúšobnú prevádzku a ak všetko dobre dopadne, budúci rok vybavíme mestských policajtov viacerými motorkami," povedal primátor Popradu Anton Danko.       

Prevádzkové náklady elektrických motoriek sú podľa hovorkyne výrazne nižšie ako u bežnej motorky na benzínový pohon.       

"Pri súčasnej hustote dopravy je to jeden z najefektívnejších spôsobov, ako sa dostať čo najrýchlejšie na určené miesto. V krízových situáciách môžeme motocykle využiť aj na jazdu po chodníkoch," doplnil náčelník Mestskej polície (MsP) v Poprade Marián Gardoš.       

Elektrická motorka je vybavená výstražným majákom, bočným boxom na výstroj, megafónom, ktorý sa nachádza v spodnej časti motocykla, adaptívnymi LED svetlami a indikátorom denného svetla pre väčšiu úsporu batérie. Podľa Gardoša budú motorky vybavené aj prenosnými defibrilátormi.       

"Na budúci rok dostanú mestskí policajti nové oblečenie, ktoré bude určené na hliadkovanie do chladného a nepriaznivého počasia," dodal Danko.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.03.2017
Meskáčik medzi sluchovo postihnutými
Prešovskí mestskí policajti získali zaujímavú skúsenosť. V rámci projektu Meskáčik pomáha totiž zavítali medzi sluchovo postihnuté deti.
viac
25.10.2017
Poprad získal prostriedky na občianske hliadky na ďalšie tri roky
Mesto Poprad uspelo s projektom Miestnej občianskej poriadkovej služby (MOPS), zameraného priamo na znevýhodnené skupiny obyvateľstva.
viac
22.09.2018
Mestskí policajti budú ako prví na Slovensku testovať kamery na uniformách
Bratislavskej mestskej polícii zapožičala americká firma Axon 6 špeciálnych kamier na uniformy a 2 okuliare s kamerami. Tieto zariadenia budú policajti testovať po dobu troch mesiacov. Špeciálne kamery mestskej polícii odovzdal obchodný manažér firmy Axon Vitor Rodrigues a primátor Ivo Nesrovnal.
viac
05.06.2020
Mestská polícia v Poprade testuje telové kamery
Mestská polícia (MsP) v Poprade ako jedna z prvých na Slovensku začala používať telové kamery, ktoré sú určené na zaznamenanie činnosti a zákroku policajtov. Informoval o tom na brífingu náčelník MsP Poprad Marián Gardoš.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %