Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.03.2019 11:35

Mestské múzeum predstaví krásu slovenských národných parkov


Ilustračná snímka, zdroj: Info Zlate Moravce


Krásu prírody národných parkov, jaskýň, vzácnych chránených rastlín a živočíchov predstaví výstava Národné parky, Biodiverzita Slovenska. Sprístupnená bude v Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach, ktoré je pobočkou Ponitrianskeho múzea.


Výstava ponúkne návštevníkom možnosť nahliadnuť prostredníctvom fotografií na prírodné krásy, ktoré bežní turisti obvykle nemajú možnosť sledovať priamo v prírode. „Slovensko je jednou z krajín, ktorá sa môže pochváliť neopísateľnou nádherou prírody. Ročne priláka množstvo turistov, ktorí sú očarení jej krásou a po návšteve si odnášajú so sebou nezabudnuteľné spomienky. Ale vzhliadnuť vzácne rastliny a živočíchy obývajúce rôzne biotopy či tajomné jaskyne, nie je dopriate každému. Umožní to však výstava Národné parky, Biodiverzita Slovenska, ktorá v Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach potrvá do 14. mája," uviedla PR manažérka Ponitrianskeho múzea Ľubica Packová-Zahradárová.       

Ako pripomenula, vzácne fotografie vystavené v múzeu boli prvýkrát prezentované v sídle Európskej komisie v Bruseli. "Štátna ochrana prírody Slovenskej republiky ich pripravila v spolupráci s Ministerstvom životného prostredia s cieľom prezentovať ochranu prírody, podčiarknuť dôležitosť chránených území a zohľadňovať nároky na ochranu biodiverzity, ktorá je globálnym problémom," dodala Packová-Zahradárová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.02.2021
Britský portál označil slovenské národné parky za 3. najkrajšie v Európe
Národné parky na Slovensku vyhodnotil britský webový portál saveoneenergy.com ako tretie najkrajšie v Európe. Za najkrajší slovenský národný park pri tom určil Muránsku planinu. Informoval o tom hovorca Slovenskej lesníckej komory (SLK) Dávid Hančinský.
viac
09.12.2021
Slovensko sa v reforme národných parkov inšpiruje aj príkladom z Poľska
Správne fungujúce národné parky prinášajú rozvoj regiónov, podporujú udržateľný turizmus, zamestnávajú stovky pracovníkov a predovšetkým zachovávajú prírodné dedičstvo pre ďalšie generácie.
viac
22.02.2022
Vlastivedné múzeum predstavuje deväť národných parkov Slovenska
Informácie o prírodných a kultúrnych hodnotách deviatich národných parkov prináša výstava Národné parky Slovenska. Pripravilo ju Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici v spolupráci so Slovenským múzeom ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši.
viac
16.01.2023
J. Budaj: V tomto roku chceme pokračovať v reforme národných parkov
Rezort životného prostredia chce tento rok pokračovať v reforme národných parkov. V TASR TV to deklaroval dočasne poverený minister životného prostredia Ján Budaj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %