Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.05.2019 05:25

Mestské lesy Košice symbolicky otvorili cyklotrasu dlhú desať kilometrov


Ilustračné foto, snímka TASR - Michal Svítok


Novú označenú cyklotrasu v sobotu symbolicky otvorili Mestské lesy Košice. Približne desať kilometrov dlhá trasa vedie z mestskej časti Dargovských hrdinov, respektíve z Furče cez Hrašovík a Beniakoviec až na Zelený dvor.


Na otvorení sa v rámci osláv Dňa mesta Košice zúčastnili desiatky ľudí. Pre TASR to za košických mestských lesníkov povedal Miroslav Tököly.       

„Ide o prírastok do siete cyklotrás. Na území Mestských lesov Košice ich tak máme približne 160 kilometrov. V podstate ide o vyznačenie, do lesov nerobíme žiadne ťažké zásahy ako napríklad výrub alebo nové cesty. Využívame tie lesné, existujúce. Snažíme sa ponúknuť úseky, ktoré by odľahčili už veľmi vyťažené trasy,“ povedal s tým, že napríklad ide o promenádny chodník v Lesoparku Furča. „Toto je taká alternatívna trasa, ktorá ho trošku rozširuje, obchádza,“ vysvetlil Tököly.       

Terén je vhodný na horský alebo trekingový bicykel. Povrch trasy je kombinovaný, čiže spevnená lesná cesta, asfaltové verejné komunikácie, zemné lesné a poľné cesty.       

Podľa neho zo skúseností môže povedať, že novovyznačenú trasu ľudia rýchlo radi využijú. „Táto je vhodná aj pre staršie deti a umožní aj rodinnú cyklistiku,“ dodal. Vyjadril tiež nádej, že na prípadné zvýšenie návštevnosti zareagujú i samotné obce, čím by zvýšili svoju návštevnosť a mohli by z toho profitovať obe strany.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.05.2019
V Košiciach pribudol ďalší zberný dvor, je v MČ Nad Jazerom
Košičania majú k dispozícii ďalší zberný dvor, spoločnosť Kosit ho v pondelok otvorila v lokalite Napájadlá v mestskej časti (MČ) Nad Jazerom. Starostka Lenka Kovačevičová je presvedčená, že sa zvýši čistota a poriadok okolo kontajnerov, pri ktorých sa objavoval nadrozmerný odpad.
viac
19.08.2020
Na košickej železničnej stanici otvorili informačný bod pre turistov
Nový turistický informačný bod otvorili v stredu v priestoroch košickej železničnej stanice. Ide o vysunutú prevádzku Regionálneho informačného bodu, ktorý sídli v centre mesta.
viac
13.01.2021
Stále pracoviská ÚVO v regiónoch naplnili očakávania
Stále pracoviská Úradu pre verejné obstarávanie v regiónoch vzhľadom na aktuálne obmedzenia proti pandémii koronavírusu poskytujú odborné poradenstvo a komunikujú so záujemcami cez elektronické prostriedky.
viac
09.03.2021
Náklady na novú cyklotrasu v Malackách výrazne znížila súťaž
Najneskôr v polovici leta by sa mala stať realitou nová cyklotrasa v Malackách, spájajúca železničnú stanicu, centrum mesta, plánovanú bytovú výstavbu na Pezinskej ulici a priľahlú priemyselnú zónu na juhozápade mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %