Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
21.08.2017 08:27

Mestská polícia bude testovať jazdu na elektromobiloch BMW i3


Ilustračná snímka.


Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal spolu s náčelníkom Mestskej polície hlavného mesta Ivanom Lechnerom prevzali 15. augusta dva elektromobily BMW i3, ktoré spoločnosť BMW Group Slovakia bezplatne zapožičia mestu do konca októbra 2017.


 Vozidlá si dnes priamo prevzali príslušníci mestskej polície od generálneho riaditeľa BMW Group Slovakia Michaela Kordysa. Využitím týchto vysoko inovatívnych vozidiel s nulovými emisiami v prevádzke sa Bratislava aktívne zapája a vytvára podmienky pre ďalšie alternatívne formy ekologickej dopravy v meste.

„Som rád, že sa spoločnosti vidia aktivity hlavného mesta a prichádzajú s ďalšími ponukami na spoluprácu. Tento záujem veľmi oceňujem a teším sa, že sa k nim pridala aj spoločnosť BMW Group Slovakia, ktorá mestskej polícii zapožičia elektromobily v prospech mesta,“ informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Elektrické vozidlá BMW i3, ktoré sú súlade s pravidlami maximálneho možného zachovania prírodných zdrojov a trvalej udržateľnosti, zapožičia spoločnosť BMW Group Slovakia bratislavským policajtom od 15. augusta do 31. októbra tohto roka. Mestská polícia bude tieto elektromobily využívať v rámci hliadkovania v meste, pričom jedno vozidlo bude hliadkovať v centre mesta a druhé v jednotlivých mestských častiach.

„Teší ma veľmi, že mestskí policajti v Bratislave budú mať na základe tejto zmluvy k dispozícií elektromobily. Priali by sme si, aby sa stalo  tradíciou, že elektromobily budú mestskí policajti využívať v čo najväčšej možnej miere, a pre ich  vysoko technické a ekologické vlastnosti budú priaznivo hodnotené  nielen mestskými policajtmi, ale ocenia ich aj samotní Bratislavčania a turisti,“ povedal  vrchný komisár Ivan Lechner, náčelník bratislavskej mestskej polície.

Hlavné mesto vníma túto ponuku spoločnosti BMW Group Slovakia ako inšpiratívnu víziu do budúcnosti pri rozvoji alternatívnych foriem ekologickej dopravy v meste.

Michael Kordys, generálny riaditeľ BMW Group Slovakia, dodal: "Je mi potešením zapožičať dve vozidlá BMW i3 mestu Bratislava a mestskej polícii v Bratislave. Pre moderné, vysoko rozvinuté mesto, akým sa Bratislava stáva, tieto dva automobily predstavujú jasnú víziu zodpovednosti za environmentálne témy a sú alternatívou pre modernú mobilitu v mestských oblastiach."

Rovnaký elektromobil používajú policajti a hasiči aj inde vo svete. Napríklad policajný zbor metropol ako Los Angeles, Londýn, či Mníchov. Taktiež tieto bavorské elektrické vozidlá a skútre používa Pápežská rada štátu Vatikán na administratívne účely a na prepravu hostí.

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2016
Starostlivosti o mestskú zeleň by mal pomôcť zelený balíček opatrení
Ide o systém opatrení na komplexnú a efektívnu starostlivosť o stromy a zeleň v Bratislave, ktorý samospráva spúšťa s okamžitou platnosťou.
viac
22.09.2018
Mestskí policajti budú ako prví na Slovensku testovať kamery na uniformách
Bratislavskej mestskej polícii zapožičala americká firma Axon 6 špeciálnych kamier na uniformy a 2 okuliare s kamerami. Tieto zariadenia budú policajti testovať po dobu troch mesiacov. Špeciálne kamery mestskej polícii odovzdal obchodný manažér firmy Axon Vitor Rodrigues a primátor Ivo Nesrovnal.
viac
12.01.2019
Mestskí policajti jazdia na elektromobile, mesto naň získalo dotáciu
Mestská polícia v Trebišove bude pre svoje potreby využívať nový elektromobil. Mesto ho zakúpilo s podporou dotácie 30.000 eur z Environmentálneho fondu, z vlastných zdrojov na to vyčlenilo 9800 eur. Elektromobil v piatok slávnostne odovzdal vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši.
viac
26.03.2021
Bratislava už nebude mať jazdeckú mestskú políciu
Bratislava už nebude mať jazdeckú mestskú políciu, ktorá hliadkovala v lesoparku či v uliciach hlavného mesta na koňoch. Rozhodlo o tom bratislavské mestské zastupiteľstvo, ktoré vo štvrtok schválilo nový organizačný poriadok bratislavskej mestskej polície.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %