Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
25.07.2018 05:30

Mesto zlikviduje čiernu skládku v lokalite Svodov


Ilustračná snímka TASR.


Mesto Želiezovce zlikviduje nelegálnu skládku odpadu v lokalite Svodov. Na sanáciu skládky získalo nenávratný finančný príspevok vo výške 46.617 eur z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.


Celkové oprávnené náklady projektu predstavujú 49.070 eur. Podľa zástupcov mesta bude likvidácia trvať päť mesiacov, projekt by mal byť ukončený do novembra tohto roka.       

Cieľom projektu je znížiť množstvo nelegálne uloženého odpadu v katastrálnom území Svodov v meste Želiezovce. Zameraný je na realizáciu sanácie nelegálnych skládok, vrátane eliminácie nepriaznivých vplyvov nelegálnych skládok.       

Súčasťou sanačných prác je podľa mesta zber odpadu nakladaním nahromadeného zmiešaného, stavebného, biologického a veľkoobjemného odpadu nakladačom, jeho odvoz do miesta zhromažďovania a zneškodňovania odpadu a následná rekultivácia dotknutého územia vo forme približného vyrovnania terénu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
O peniaze na likvidáciu čiernych skládok má záujem takmer 500 samospráv
Peniaze na likvidáciu čiernych skládok chce získať 491 samospráv. Envirorezort na tento účel vyčlenil sedem miliónov eur, dotácie prerozdelí Environmentálny fond.
viac
09.01.2017
MŽP: Tender na sanáciu skládky vo Vrakuni vypíšu tento mesiac
Verejné obstarávanie na sanáciu bývalej skládky Chemických závodov Juraja Dimitrova v bratislavskej Vrakuni vypíšu do konca tohto mesiaca. V rozhovore to potvrdil minister životného prostredia László Sólymos. Keďže sa nepodarilo zistiť vinníka skládky, zodpovednosť prevzal envirorezort.
viac
13.06.2018
Odštartovali bánovské fotopasce obrat ochrany obcí pred čiernymi skládkami?
Mestskí policajti v Bánovciach nad Bebravou od novembra minulého roka identifikovali 18 konkrétnych ľudí pri zakladaní alebo rozširovaní nelegálnych skládok čierneho odpadu. Podarilo sa im to na základe usvedčenia monitorovacími fotopascami.
viac
03.06.2020
V Stropkove vypratali nelegálne skládky odpadu
Mesto Stropkov v uplynulých dňoch ukončilo projekt sanácie nelegálnej skládky v lokalite Pod Laščíkom. V rokline neďaleko troch bytoviek sa dlhé roky kopil rôzny odpad a situácia sa stávala neúnosnou. Informoval o tom hovorca mesta Peter Novák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %